Διεθνή

Επιτροπή Βιοηθικής Αυστρίας: Να επιβληθούν υποχρεωτικά εμβόλια και για την ιλαρά και τη γρίπη

Επιτροπή Βιοηθικής Αυστρίας: Να επιβληθούν υποχρεωτικά εμβόλια και για την ιλαρά και τη γρίπη
Η Αυστρία θα γίνει η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που θα κάνει υποχρεωτικό το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού για ενήλικες
Οι υγειονομικές αρχές να εξετάσουν το ενδεχόμενο επέκτασης των υποχρεωτικών εντολών εμβολίων για να καλύψουν ασθένειες εκτός του COVID-19, όπως η ιλαρά και η γρίπη.
Αυτό ανέφερε η Christiane Druml, δικηγόρος και πρόεδρος της αυστριακής ομοσπονδιακής επιτροπής βιοηθικής, προκαλώντας σάλο στη χώρα.
Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης, η Druml υποστήριξε ότι «η απαίτηση εμβολιασμού για τον Covid-19 θα μπορούσε να είναι το σήμα εκκίνησης για μια νέα προσπάθεια καλύτερης προστασίας των ανθρώπων από περιττές ασθένειες όπως η ιλαρά, ο κοκκύτης ή η γρίπη – επίσης μέσω της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού».

Πρόστιμα για τους αρνητές

Ο όρος «απαιτήσεις εμβολιασμού» πάντως που προτείνει η Druml είναι ένας καλυμμένος τρόπος για τις «εντολές εμβολιασμού».
Η βιοηθικός, η οποία είναι επίσης πρόεδρος της UNESCO για τη Βιοηθική στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Βιέννης, επεσήμανε την ανάπτυξη συνδυασμένων εμβολίων γρίπης και COVID-19 ως ένα άλλο σημάδι ότι τα εμβόλια κατά της γρίπης θα μπορούσαν τελικά να γίνουν υποχρεωτικά σε ορισμένες χώρες.
«Υπάρχει σίγουρα κοινωνικό ενδιαφέρον για την αποφυγή περιττών κρουσμάτων γρίπης», είπε.
Η δικηγόρος έχει εκφράσει στο παρελθόν την υποστήριξή της για υποχρεωτικά εμβόλια για τον COVID-19, αλλά για στοχευμένες ομάδες όπως άτομα άνω των 55 ετών και για το προσωπικό που εργάζεται σε νοσοκομεία, οίκους ευγηρίας και σχολεία.
Από αυτή την εβδομάδα, η Αυστρία θα γίνει η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που θα κάνει υποχρεωτικό το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού για ενήλικες.
Όσοι συνεχίσουν να αρνούνται να το λάβουν θα αντιμετωπίσουν πρόστιμα έως και 3.600 ευρώ από τον Μάρτιο και μετά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης