Τελευταία Νέα
Διεθνή

Heartland Institute: Πώς η πράσινη μετάβαση του Biden κατέστρεψε τον οικογενειακό προϋπολογισμό των Αμερικανών

Heartland Institute: Πώς η πράσινη μετάβαση του Biden κατέστρεψε τον οικογενειακό προϋπολογισμό των Αμερικανών
Αντί να υποστηρίζει τους Αμερικανούς, η κυβέρνηση Biden φαίνεται να σκοπεύει να καταστήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες υποχείριο ξένων χωρών

Μια νέα ανάλυση από το Heartland Institute αναφέρει ότι το κόστος θέρμανσης και ψύξης της τυπικής αμερικανικής οικογένειας αυξήθηκε έως και 1.000 δολάρια το 2021, ως αποτέλεσμα των ενεργειακών και περιβαλλοντικών πολιτικών του Προέδρου Joe Biden.
«Το μέσο νοικοκυριό των ΗΠΑ το 2021 ξόδεψε επιπλέον 600 δολάρια για βενζίνη και 70 δολάρια περισσότερο για ηλεκτρική ενέργεια.
Επιπλέον, τα νοικοκυριά που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο ξόδεψαν επιπλέον 300 δολ., κατά μέσο όρο, και εκείνα που χρησιμοποιούν πετρέλαιο θέρμανσης για το σπίτι πλήρωσαν 1.000 δολ. περισσότερα.
Σωρευτικά, το μέσο αμερικανικό νοικοκυριό πλήρωσε περίπου 1.000 δολάρια περισσότερα το 2021, σε σύγκριση με το 2020», γράφουν στην έκθεση οι συγγραφείς του Heartland, Linneau Lueken και Jack Taylor.
«Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτές οι τιμές έχουν ενσωματωθεί στο κόστος σε όλα τα αγαθά και τις υπηρεσίες που αγοράζονται και πωλούνται, συμβάλλοντας στην άνοδο των τιμών.
Έχοντας υπόψη αυτό το κόστος, είναι ξεκάθαρο ότι οι καταστροφικές πολιτικές της κυβέρνησης Biden για την ενέργεια και το κλίμα κόστισαν στο μέσο νοικοκυριό των ΗΠΑ – έμμεσα ή έμμεσα – πολύ περισσότερα από 1.000 δολάρια τον περασμένο χρόνο».
Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως ο Jack Taylor είναι Πρόεδρος του Ινστιτούτου Heartland που εδρεύει στο Σικάγο, ενώ ο Lueken είναι ερευνητής του Heartland.

Μεταξύ των πολιτικών Biden που η έκθεση ισχυρίζεται ότι προκαλούν δραματική αύξηση του ενεργειακού κόστους είναι οι εξής:

• Περιορισμός των γεωτρήσεων σε τμήματα του Αρκτικού Ωκεανού, της Βερίγγειας Θάλασσας και των ηπειρωτικών ομοσπονδιακών εδαφών, ειδικά στις Δυτικές Η.Π.Α.
• Mορατόριουμ σε νέες μισθώσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου σε ομοσπονδιακά εδάφη.
• Κατάργηση μισθώσεων παραγωγής ενέργειας στο Εθνικό Καταφύγιο Άγριας Ζωής της Αρκτικής.
• Σχεδιάζει να κλείσει σχεδόν το ήμισυ του Εθνικού Αποθέματος Πετρελαίου στην Αλάσκα.
• Αυστηροί νέοι κανονισμοί για τις εκπομπές μεθανίου από την εγχώρια παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου των ΗΠΑ.
• Ταξινόμηση των υπολειμματικών αποβλήτων νερού από γεωτρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου ως τοξικών.
• Ακύρωση του αγωγού Keystone XL που συνδέει τις καναδικές πετρελαιοπαραγωγικές περιοχές με τα διυλιστήρια στις μεσοδυτικές και νότιες Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Taylor είπε στις 15 Φεβρουαρίου ότι οι πιο επιζήμιες πολιτικές του Βiden «μπλοκάρουν τον αγωγό Keystone XL και αναστέλλουν τις μισθώσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Εθνικό Καταφύγιο Άγριας Ζωής της Αρκτικής».
Εκπέμπουν επίσης ένα «ανατριχιαστικό μήνυμα και ατμόσφαιρα» που αποθαρρύνει τις «επενδύσεις και την παραγωγή, με αποτέλεσμα έλλειψη προσφοράς και υψηλότερες τιμές» για προσιτά ορυκτά καύσιμα.
«Η αύξηση του ενεργειακού κόστους 1.000 $ ανά οικογένεια είναι μόνο η αρχή.
Το αυξανόμενο κόστος των νέων αυτοκινήτων πρέπει να προστεθεί στον λογαριασμό, καθώς για κάθε ηλεκτροκίνητο που κατασκευάζεται οι αυτοκινητοβιομηχανίες αναγκάζονται να αυξήσουν τις τιμές των οχημάτων που έχουν κανονικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης».
Αντί να υποστηρίζει τους Αμερικανούς εργαζομένους και να βοηθά στη μείωση των λογαριασμών ενέργειας για τους καταναλωτές, η κυβέρνηση Biden φαίνεται να σκοπεύει να καταστήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες υποχείριο ξένων χωρών μέσω των ενεργειακών εισαγωγών, αναφέρει το μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Δημοσίων Έργων της Γερουσίας, Cathy McMorris Rogers.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης