Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία εκκενώνει την πρεσβεία της στο Κίεβο

Η Ρωσία εκκενώνει την πρεσβεία της στο Κίεβο
Άρχισε η εκκένωση της ρωσικής πρεσβείας στο Κίεβο
Σχετικά Άρθρα

Η Μόσχα ξεκίνησε την εκκένωση του προσωπικού από όλες τις διπλωματικές αποστολές στην Ουκρανία, σύμφωνα με εκπρόσωπο της ρωσικής πρεσβείας στο Κίεβο που επικαλείται το πρακτορείο TASS, με το Reuters να αναφέρει ότι τόσο η πρεσβεία όσο και το Γενικό Προξενείο στην Οδησσό έχουν κατεβάσει τη ρωσική σημαία.
"Πολλά αυτοκίνητα αποχώρησαν από την περιοχή του προξενείου το πρωί", δήλωσε στο Reuters μέλος της ουκρανικής Εθνικής Φρουράς που βρισκόταν σε υπηρεσία κοντά στο ρωσικό προξενείο στην Οδησσό.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε την απόσυρση του διπλωματικού προσωπικού από την Ουκρανία για λόγους ασφαλείας, μια ημέρα αφότου ο πρόεδρος Vladimir Putin αναγνώρισε την ανεξαρτησία δύο αποσχισθέντων περιοχών στην ανατολική Ουκρανία και διέταξε ρωσικά στρατεύματα "να διατηρήσουν την ειρήνη" στις δύο ανεξάρτητες πλέον περιοχές, ενώ συνεχίζεται η συγκέντρωση στρατού στα ρωσοουκρανικά σύνορα.
Εν τω μεταξύ, την προηγούμενη εβδομάδα κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο βίντεο που δείχνει καπνό να αναδύεται από την καμινάδα της Ρωσικής Πρεσβείας. Ένας υπάλληλος δήλωσε ότι το προσωπικό έκαψε έγγραφα πριν από την αποχώρησή του, σύμφωνα με το TASS.
"Πρόκειται για τη συνήθη διαδικασία. Σε περιπτώσεις σαν την τωρινή, υπάρχει μια σειρά μέτρων που πρέπει να ληφθούν για λόγους ασφαλείας", ανέφερε ο υπάλληλος, σύμφωνα με το TASS.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας ζήτησε από τον πρόεδρο Vladimir Zelenskiy να διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με τη Ρωσία ως απάντηση στην αναγνώριση της ανεξαρτησίας των περιοχών που ελέγχονται από τους αυτονομιστές.
Η εκκένωση της ρωσικής πρεσβείας στο Κίεβο θεωρείται από ορισμένους ως το έσχατο μήνυμα ότι επίκειται νέα ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης