Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Ουκρανία προειδοποιεί ότι μαίνονται μάχες στο Τσερνομπίλ και ραδιενεργή σκόνη θα εξαπλωθεί στην Ευρώπη

H Ουκρανία προειδοποιεί ότι μαίνονται μάχες στο Τσερνομπίλ και ραδιενεργή σκόνη θα εξαπλωθεί στην Ευρώπη
Πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky (Ζελένσκι) φέρεται επίσης να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις μάχες που μαίνονται στο Τσερνομπίλ.

Η Ουκρανία προειδοποιεί ότι «ραδιενεργή σκόνη» θα μπορούσε να εξαπλωθεί στην Ευρώπη καθώς μαίνονται οι μάχες στον πυρηνικό σταθμό του Chernobyl (Τσερνομπίλ)
Αυξάνεται η πιθανότητα για μεγαλύτερες επιπτώσεις από τον πόλεμο σε ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς αναφέρονται έντονες μάχες με επίκεντρο την περιοχή του Τσερνομπίλ.
Οι ουκρανικές αρχές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για δυνητικά καταστροφικά σενάρια που θα μπορούσαν να προκύψουν σε περιοχές της ζώνης περιορισμού του Τσερνομπίλ, η οποία περιλαμβάνει μια εκτεταμένη περιοχή γύρω από τον πυρηνικό σταθμό του Τσερνομπίλ όπου η ραδιενεργή μόλυνση είναι η υψηλότερη, από την καταστροφή που σημειώθηκε τον Απρίλιο του 1986 με την έκρηξη του πυρηνικού αντιδραστήρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ρωσικά στρατεύματα εισέρχονται στην περιοχή από τη Λευκορωσία, σύμφωνα με το Interfax:

Ο σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας Anton Gerashchenko (Γκεραστσένκο) δήλωσε ότι ρωσικά στρατεύματα από το έδαφος της Λευκορωσίας εισήλθαν στη ζώνη του πυρηνικού σταθμού του Τσερνομπίλ (NPP).

Ο Gerashchenko τόνισε ότι «αν καταστραφεί μια εγκατάσταση αποθήκευσης πυρηνικών αποβλήτων ως αποτέλεσμα χτυπημάτων του εχθρικού πυροβολικού, τότε η ραδιενεργή σκόνη μπορεί να καλύψει τα εδάφη της Ουκρανίας, της Λευκορωσίας και των χωρών της ΕΕ!».

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky (Ζελένσκι) φέρεται επίσης να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις μάχες που μαίνονται στο Τσερνομπίλ.
Ο Ουκρανός Πρόεδρος δήλωσε ότι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να καταλάβουν το εργοστάσιο του Τσερνομπίλ

Είναι αυτονόητο ότι δεδομένης της αγριότητας της συνεχιζόμενης αεροπορικής και χερσαίας επίθεσης της Ρωσίας, οποιοδήποτε σημαντικό περιστατικό εκεί θα μπορούσε να προκαλέσει ευρύτερο πανικό για την Ευρώπη και πιθανό μακροπρόθεσμο αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία των πολιτών της Ευρώπης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης