Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Το «People's Convoy» καταλαμβάνει την Ουάσιγκτον και απαιτεί λήξη τώρα των μέτρων κατά του Covid – Απειλή καταστολής

ΗΠΑ: Το «People's Convoy» καταλαμβάνει την Ουάσιγκτον και απαιτεί λήξη τώρα των μέτρων κατά του Covid – Απειλή καταστολής

Περισσότερα από 100 φορτηγά 18 τροχών συγκεντρώθηκαν μαζι με άλλα οχήματα το βράδυ της Παρασκευής 4 Μαρτίου 2022 στο Hagerstown Speedway, περίπου 129 χλμ. από το κέντρο της Ουάσιγκτον

Σχετικά Άρθρα

Περισσότερα από χίλια μεγάλα φορτηγά, οχήματα αναψυχής και αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού συγκεντρώθηκαν στα περίχωρα της Ουάσιγκτον ως μέρος μιας μεγάλης  διαμαρτυρίας ενάντια στους περιορισμούς του COVID-19 και απειλούν με… κατάληψη την πρωτεύουσα των ΗΠΑ τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με δημοσίεμα του Reuters το Σάββατο 5 Μαρτίου 2022

Από την Καλιφόρνια σε όλη τη χώρα

Η αποκαλούμενη «Κονβόι του Λαού», το οποίο προέρχεται από την Καλιφόρνια και έχει προσελκύσει συμμετέχοντες από όλη τη χώρα, ζητά να τερματιστούν όλοι οι περιορισμοί που σχετίζονται με την πανδημία.
Η ιδέα είναι η ίδια με αυτίες από διαδηλώσεις τον περασμένο μήνα που παρέλυσαν την Οτάβα, την πρωτεύουσα του Καναδά.
Supporters vent after California truck convoy disbands
Ανακαλούνται τα μέτρα

Οι πολιτείες έχουν ανακαλέσει τα μέτρα για μάσκες και άλλα μέτρα κατά του COVID-19, ο οποίος έχει οδηγήσει σε περισσότερους από 950.000 θανάτους στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ο Πρόεδρος Joe Biden, Δημοκρατικός, σηματοδότησε στην ομιλία του για την κατάσταση της Ένωσης την Τρίτη 2 μαρτίου 2022 ότι η χώρα εισέρχεται σε μια νέα, πιο ελεγχόμενη φάση της πανδημίας χωρίς lockdown επιχειρήσεων ή κλείσιμο σχολείων.
 People's Convoy' begins rolling to Washington with message against COVID  restrictions - FreightWaves
Η συγκεντρωση

Ωστόσο, περισσότερα από 100 φορτηγά 18 τροχών συγκεντρώθηκαν με άλλα οχήματα το βράδυ της Παρασκευής (4/3) στο Hagerstown Speedway, μια πίστα αγώνων περίπου 80 μίλια (129 χλμ.) από το κέντρο της Ουάσιγκτον, σύμφωνα to Reuters.
Οι οδηγοί συνέχισαν να μπαίνουν στο πάρκινγκ το πρωί του Σαββάτου 5/3, δήλωσε ένας μάρτυρας.
Amarillo crowd gathers to support Peoples Convoy of trucks
US trucker convoy gathers for cross-country trip to protest Covid rules |  US news | The Guardian
Αποκλεισμός του κέντρου


Σε ιστότοπο που ελέγχουν οι διοργανωτές της διαμοραρτυρίας ότι δεν σχεδίαζαν να εισέλθουν στο κέντρο της πρωτεύουσας και οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπονούσαν ότι θα μπορούσαν να παραμείνουν στην πίστα το Σάββατο.
Αλλά ένας συμμετέχων που περιέγραψε τον εαυτό του ως τον κορυφαίο οδηγό φορτηγών δήλωσε σε ένα πλήθος που ζητωκραύγαζε στην πίστα το βράδυ της Παρασκευής ότι θα οδηγούσε το φορτηγό του στην καρδιά της αμερικανικής πρωτεύουσας.
Montana groups planning to join truckers' convoy heading to D.C.
Οι μνήμες από τα επεισόδια στο Καπιτώλιο

Πριν από λίγο περισσότερο από ένα χρόνο, υποστηρικτές του πρώην Ρεπουμπλικανού προέδρου Donald Trump εισέβαλαν στο Καπιτώλιο σε επίθεση που άφησε πίσω του πέντε νεκρούς και περισσότερους από 100 αστυνομικούς τραυματίες.

Ετοιμάζεται καταστολή

Οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες επιβολής του νόμου συντονίζονται με τις πολιτειακές και τις τοπικές αρχές εδώ και εβδομάδες για να προετοιμαστούν για την πιθανή άφιξη της αυτοκινητοπομπής, δληλωσε ανώνυμα Αμερικανός. αξιωματούχος στις υπηρεσίες ασφαλείας.
Peoples Convoy stops in Big Cabin, Okla. Sunday night; Passing through  Joplin Monday - KOAM
Απειλές από εξτρεμιστές

Η αναφορά της Υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) προς τις αρχές επιβολής του νόμου σύμφωνα με το Reuters ανέφερε ότι η πομπή των φορτηγών θα μπορούσαν να εμποδίσει  τις λειτουργίες υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης ανάλογα με το μέγεθος της διαμαρτυρίας.
Το δελτίο ανέφερε ότι οι ομοσπονδιακές αρχές επιβολής του νόμου δεν είχαν τεκμηριωμένη γνώση για οποιεσδήποτε απειλές από βίαιους εξτρεμιστές, αλλά ότι ορισμένοι εξτρεμιστές «πιθανότατα θα λάβουν αφορμή το γεγονός και θα μπορούσαν να εμπλακούν σε επεισόδια προμελετημένης ή ευκαιριακής βία».

Κρυπτογραφημένα

Το DHS είπε ότι η πιθανότητα επίθεσης θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη, επειδή οι περιορισμοί για τον COVID ήταν ο «μοχλός» της εσωτερική; εξτρεμιστικής βίας τα τελευταία δύο χρόνια.
Οι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι είναι απίθανο να εντοπίσουν εκ των προτέρων περιστατικά συνωμοσίας εγκληματικών οργανώσεων σε διαδικτυακές δημόσιες πλατφόρμες λόγω της χρήσης κρυπτογραφημένων εφαρμογών και ιδιωτικών Fora, ανέφερε.
Οι ομοσπονδιακές αρχές επιβολής του νόμου αναγνωρίζουν επίσης τη συνταγματική  ανάγκη σεβασμού του δικαιώματος της ειρηνικής διαμαρτυρίας, είπε ο αξιωματούχος.

Διεκδικώντας την ελευθερία

Το βράδυ της Παρασκευής (4/3), μια γυναίκα από το κοντινό Σίλβερ Σπρινγκ του Μέριλαντ, η οποία αυτοπροσδιοριζόταν μόνο ως «Ντόροθι» δληλωσε ότι ήταν αντίθετη στους περιορισμούς που σχετίζονται με τον COVID και ότι το ζήτημα είχε προκαλέσει διχασμό στην οικογένειά της και προβλήματα στην εργασία.
«Νομίζω ότι οι ιατρικές μας επιλογές είναι ιδιωτικό ζήτημα και δεν θα πρέπει να μας ζητηθεί να τις αποκαλύψουμε για να συμμετέχουμε σε καθημερινές δραστηριότητες», είπε στο Reuters.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης