Τελευταία Νέα
Διεθνή

Formula 1: Απολύθηκε ο Ρώσος οδηγός της Haas, Nikita Mazepin λόγω του πολέμου στην Ουκρανία - Εκτός και η Uralkali

Formula 1: Απολύθηκε ο Ρώσος οδηγός της Haas, Nikita Mazepin λόγω του πολέμου στην Ουκρανία - Εκτός και η Uralkali
Η εταιρία – χορηγός, και κατά συνέπεια ο πατέρας του Mazepin, ήταν γνωστό ότι είχαν δεσμούς με τον Ρώσο πρόεδρο Putin, γι' αυτό η Haas προσπάθησε να αποστασιοποιηθεί

Με φόντο την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η Haas F1 Team απέλυσε τον Ρώσο οδηγό της Nikita Mazepin, ενώ παράλληλα τερμάτισε και τη συνεργασία της με τον χορηγό Uralkali.
Μία εταιρία με έδρα τη Ρωσία, στην οποία μάλιστα αντιπρόεδρος είναι ο πατέρας του Mazepin.
Η F1 έκανε επίσημο ότι όχι μόνο δεν θα διεξαχθεί φέτος το Grand Prix Ρωσίας, αλλά τερματίζεται το συμβόλαιο με την χώρα.
Λίγη ώρα αργότερα η Haas άρχισε ήδη να αφαιρεί το σήμα Uralkali από τις εγκαταστάσεις της, τα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης, ακόμη και τα αυτοκίνητά της κατά τη διάρκεια των δοκιμών προετοιμασίας της περασμένης εβδομάδας στη Βαρκελώνη.
Η εταιρία – χορηγός, και κατά συνέπεια ο πατέρας του Mazepin, ήταν γνωστό ότι είχαν δεσμούς με τον Ρώσο πρόεδρο Putin, γι' αυτό η Haas προσπάθησε να αποστασιοποιηθεί.
Όσο για το ποιος θα αντικαταστήσει τον Mazepin για να αγωνιστεί δίπλα στον συμπαίκτη του Mick Schumacher, η απόφαση είναι ακόμα ασαφής, αλλά η ομάδα έχει σίγουρα επιλογές.
Η πιο προφανής επιλογή θα ήταν ο εφεδρικός οδηγός της Haas, ο Pietro Fittipaldi, ωστόσο, υπήρξαν εικασίες και για τον Antonio Giovinazzi.

Η δήλωση της Haas

«Η ομάδα Haas F1 επέλεξε να τερματίσει, με άμεση ισχύ, τη συνεργασία τόσο με τον χορηγό της όσο και με τον οδηγό της», αναφέρεται σε δήλωση της Haas στο Twitter. «Όπως και με την υπόλοιπη κοινότητα της Formula 1, η ομάδα είναι σοκαρισμένη και λυπημένη από την εισβολή στην Ουκρανία και εύχεται για ένα γρήγορο και ειρηνικό τέλος στη σύγκρουση».
Ως απάντηση στον τερματισμό του συμβολαίου, ο Mazepin δημοσίευσε μια δήλωση στο Instagram όπου εκφράζει την απογοήτευσή του για την απόφαση της ομάδας, σημειώνοντας ότι κατανοεί τις δυσκολίες, αλλά δεν κάνει καμία αναφορά για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης