Τελευταία Νέα
Διεθνή

Medvedev (Ρωσία): Αμερικανικά βιοεργαστήρια στην Ουκρανία ασχολούνταν με την ανάπτυξη εξαρτημάτων βιολογικών όπλων

Medvedev (Ρωσία): Αμερικανικά βιοεργαστήρια στην Ουκρανία ασχολούνταν με την ανάπτυξη εξαρτημάτων βιολογικών όπλων
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, μαζί με τους συμμάχους τους, είχαν αναπτύξει βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία, κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία
Σχετικά Άρθρα

«Αμερικανικά βιοεργαστήρια στην Ουκρανία ασχολούνταν με την ανάπτυξη εξαρτημάτων βιολογικών όπλων»:
Aυτό δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας (SC) της Ρωσικής Ομοσπονδίας Dmitry Medvedev, ανοίγοντας τη συνεδρίαση της διατμηματικής επιτροπής του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη δημιουργία ενός εθνικού συστήματος προστασίας από νέες λοιμώξεις.
«Είναι αδύνατο να μην αναφέρουμε τις δραστηριότητες που οι Ηνωμένες Πολιτείες, μαζί με τους συμμάχους τους, έχουν αναπτύξει κοντά στα ρωσικά σύνορα.
Καταλαβαίνουμε απόλυτα γιατί δημιουργήθηκαν βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία, υπάρχουν κάποια στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί τώρα», είπε ο Medvedev.
«Δεν πρόκειται καθόλου για αναζήτηση ορισμένων αποτελεσματικών μέσων προστασίας από επικίνδυνες ασθένειες και συνεργασία με τη διεθνή κοινότητα. Οι εργασίες εκεί έγιναν σε ένα απολύτως κλειστό καθεστώς, στην πραγματικότητα, αναπτύχθηκαν συστατικά βιολογικών όπλων, μελετήθηκαν παθογόνοι μικροοργανισμοί που αποτελούν απειλή για όλη την ανθρωπότητα», είπε.
Ο Ρώσος πολιτικός σημείωσε ότι η κοινοβουλευτική επιτροπή μελετά το έργο αυτών των εργαστηρίων.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ορισμένες εργασίες γίνονται και στη γραμμή άλλων τμημάτων, ειδικών υπηρεσιών και στη γραμμή ασφαλείας στη χώρα.
«Ως εκ τούτου, θεωρούμε μια τέτοια δραστηριότητα στο σύνολό της απολύτως απαράδεκτη τόσο στην επικράτεια της Ουκρανίας όσο και στην επικράτεια άλλων χωρών που μας περιβάλλουν, και γενικά στον κόσμο αυτή η δραστηριότητα θα πρέπει να βρίσκεται υπό τον έλεγχο της διεθνούς προσοχής και θα πρέπει τουλάχιστον να είναι σχετικά διαφανής», τόνισε ο Medvedev, προσθέτοντας ότι αυτή η θέση της Ρωσικής Ομοσπονδίας πρέπει να μεταδοθεί πολύ σταθερά στους γείτονες και τους εταίρους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης