Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δυσφορία στη Μόσχα για την επίθεση σε φιλορωσική αυτοκινητοπομπή στην Αθήνα – Ρωσικές έρευνες και διώξεις

Δυσφορία στη Μόσχα για την επίθεση σε φιλορωσική αυτοκινητοπομπή στην Αθήνα –  Ρωσικές έρευνες και διώξεις
Ποινική δίωξη άσκησε ρωσική δικαστική επιτροπή για το γεγονός ότι μία ομάδα Ουκρανών επιτέθηκε σε ένα από τα αυτοκίνητα της πομπής στην Αθήνα στις 3/4
Σχετικά Άρθρα

Έντονη δυσαρέσκεια έχει προκαλέσει στη Μόσχα η επίθεση εναντίον φιλορωσικής αυτοκινητοπομπής στην Αθήνα στις 3 Απριλίου 2022 κατά την οποία μάλιστα τραυματίστηκε ένα παιδί.
Ποινική δίωξη άσκησε ρωσική δικαστική επιτροπή για το γεγονός ότι μία ομάδα Ουκρανών κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου με τη μορφή αυτοκινητοπομπής «Για την Ειρήνη! Για τη Ρωσία! Για την Ελλάδα!» στην Αθήνα, επιτέθηκε σε ένα από τα αυτοκίνητα και ένα επτάχρονο κοριτσάκι τραυματίστηκε στο χέρι, όπως είχε αναφέρει στο RIA Novosti η μητέρα του παιδιού.
«Σε σχέση με την επίθεση σε Ρώσους στην Ελλάδα, ασκήθηκε δίωξη για εγκλήματα βάσει των άρθρου 149, 116 και 167 του Ποινικού Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας (παρεμπόδιση της πομπής ή συμμετοχή σε αυτήν, ξυλοδαρμοί, εκ προθέσεως φθορά περιουσίας)», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Έρευνες και διώξεις

Σύμφωνα με την Ερευνητική Επιτροπή, στις 3 Απριλίου 2022 στην Αθήνα έλαβε χώρα συλλαλητήριο με τη μορφή αυτοκινητοπομπή για την υποστήριξη της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης για την προστασία του Donbass».
Κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου, άγνωστοι επιτέθηκαν σε αυτοκίνητο στο οποίο βρίσκονταν Ρώσοι πολίτες, μεταξύ των οποίων και ένα ανήλικο παιδί με σημαία στα χέρια.
«Οι δράστες έσπασαν τα τζάμια του οχήματος, έσκισαν τη σημαία από τα χέρια του παιδιού, προκαλώντας του σωματική βλάβη.
Στο πλαίσιο της ποινικής υπόθεσης, η έρευνα λαμβάνει μέτρα για τη διαπίστωση όλων των συνθηκών των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν και των προσώπων που εμπλέκονται σε αυτά », αναφέρει η δικαστική επιτροπή..

Δύο συλλήψεις

Να σημειωθεί ότι για την επίθεση έχουν γίνει δύο συλλήψεις από την ελληνική αστυνομία ενώ οι έρευνες για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των υπόλοιπο δραστών συνεχίζονται.
Σε βάρος των δύο συλληφθέντων για την επίθεση σε βάρος της φιλορωσικής αυτοκινητοπομπής στην Ομόνοια σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, προσβολή συμβόλων άλλου κράτους, έγκλημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, απείθεια και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δύο συλληφθέντες, είχαν επιτεθεί μαζί με άλλα άτομα σε αυτοκινητοπομπή φιλορωσικών συλλογικοτήτων στην περιοχή της Ομόνοιας, με αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών σε δύο οχήματα και τον τραυματισμό δύο ατόμων.
Στο πλαίσιο ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στις κατοικίες των εμπλεκομένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα ρούχα που φορούσαν την ημέρα της επίθεσης καθώς και δύο μαχαίρια και πιστόλι αερίου.
Οι συλληφθέντες με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ οι έρευνες για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των έτερων δραστών συνεχίζονται.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Συνελήφθησαν στις 8 Απριλίου 2022 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο αλλοδαποί για την επίθεση σε βάρος ατόμου την Κυριακή 3 Απριλίου 2022.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, προσβολή συμβόλων άλλου κράτους, έγκλημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, απείθεια και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι ανωτέρω, την Κυριακή 3 Απριλίου 2022, είχαν επιτεθεί μαζί με έτερα άτομα σε αυτοκινητοπομπή φιλορωσικών συλλογικοτήτων στην περιοχή της Ομόνοιας, με αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών σε δύο οχήματα και τον τραυματισμό δύο ατόμων.
Στο πλαίσιο ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στις κατοικίες των εμπλεκομένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα ρούχα που φορούσαν την ημέρα της επίθεσης καθώς και δύο μαχαίρια και πιστόλι αερίου.
Οι συλληφθέντες με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ οι έρευνες για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των έτερων δραστών συνεχίζονται».

ria.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης