Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Δέκα οι νεκροί από τα πυρά 18χρονου σε σουπερμάρκετ στο Μπάφαλο

ΗΠΑ: Δέκα οι νεκροί από τα πυρά 18χρονου σε σουπερμάρκετ στο Μπάφαλο
Υπό κράτηση έχει τεθεί ο 18χρνος δράστης
Σχετικά Άρθρα

Δέκα είναι οι νεκροί από τα πυρά 18χρονου σε σουπερμάρκετ στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης, ενώ άλλοι τρεις άνθρωποι που είναι υπάλληλοι του καταστήματος, τραυματίστηκαν κατά τη ρατσιστική, όπως όλα δείχνουν, επίθεση, καθώς έγινε σε γειτονιά μαύρων.
Υπό κράτηση έχει τεθεί ο 18χρνος δράστης, ο οποίος ταξίδεψε αρκετές ώρες στη Νέα Υόρκη για να διαπράξει το αποτρόπαιο έγκλημα, που μετέδωσε, μάλιστα, σε live streaming στα social media.
Το περιστατικό έγινε στο σούπερ μάρκετ της αλυσίδας Tops Friendly, όπου ο δράστης που φορούσε στρατιωτική στολή άρχισε να πυροβολεί με καραμπίνα.
Η κυβερνήτης Νέας Υόρκης, Kathy Hochul χαρακτήρισε τον δολοφόνο "λευκό φανατικό" που σκότωσε τα θύματα του εν ψυχρώ και με στρατιωτικού τύπου εκτελέσεις.
Δεσμεύτηκε, μάλιστα, να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του στη φυλακή.
Ο δράστης που μετέδωσε σε live streaming στα social media την αποτρόπαια πράξη του, είχε αγοράσει νόμιμα το όπλο, σύμφωνα με την κυβερνήτη Hochul, ενώ ήταν γενικότερα ενεργός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου εξέφραζε τις ρατσιστικές του απόψεις.
«Υπάρχει μία φρενίτιδα μίσους στα social media, όπου το μίσος φέρνει περισσότερο μίσος και αυτό πρέπει να σταματήσει» είπε η Hochul.
Κοινή είναι, εξάλλου, η πεποίθηση ότι ο δράστης που ονομάζεται Payton Gendron και είναι από την κοινότητα Conklin της Νέας Υόρκης, η οποία βρίσκεται 200 μίλια νοτιοανατολικά του Μπάφαλο, είχε ρατσιστικά κίνητρα, ενώ συνελήφθη αμέσως μετά τις δολοφονίες.
Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για φόνο πρώτου βαθμού και παρουσιάστηκε στο δικαστήριο με τον έναν ώμο του δεμένο.
Ο γενικός εισαγγελέας John Flyn ανέφερε ότι θα του απαγγελθούν και κατηγορίες για τρομοκρατία και επίθεση μίσους.
Ο δράστης σκότωσε αρχικά τρεις ανθρώπους και τραυμάτισε έναν ακόμα στο πάρκινγκ του σουπερμάρκετ, πριν μπει μέσα στο κατάστημα και συνεχίσει να σκορπάει τον θάνατο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης