Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πουλήθηκε η Chelsea για 2,9 δισ. όμως ο Abramovich δεν πήρε ούτε ευρώ - Ποιος είναι ο νέος Αμερικανός ιδιοκτήτης

Πουλήθηκε η Chelsea για 2,9 δισ. όμως ο Abramovich δεν πήρε ούτε ευρώ - Ποιος είναι ο νέος Αμερικανός ιδιοκτήτης
Το "πράσινο φως" άναψε όταν η κυβέρνηση διασφάλισε πως ο Ρώσος μεγιστάνας δεν θα έχει κανένα οικονομικό όφελος από την εξαγορά των μετοχών του

Η νέα εποχή του Todd Boehly στην Τσέλσι ξεκινάει και επίσημα, καθώς και η αγγλική κυβέρνηση, μετά το χθεσινό διοικητικό συμβούλιο της Premier League, ενέκρινε σήμερα 25/5 την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της λονδρέζικης ομάδας από τον Αμερικανό επιχειρηματία και την κοινοπραξία που εκπροσωπεί.
Αυτό ανακοίνωσε η υπουργός αθλητισμού και η ομάδα του Λονδίνου αφήνει πίσω της την εποχή του Ρώσου ολιγάρχη Roman Abramovich.
Το "πράσινο φως" άναψε όταν η κυβέρνηση διασφάλισε πως ο Ρώσος μεγιστάνας δεν θα έχει κανένα οικονομικό όφελος από την εξαγορά των μετοχών του, καθώς τα χρήματα θα κατατεθούν σε έναν "παγωμένο" τραπεζικό λογαριασμό που ελέγχει το κράτος, για να διαθέσει τα χρήματα στα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία.

Το κόστος της αγοράς

Η αμερικανική επιχειρηματική κοινοπραξία θα καταβάλλει το ποσό των 2.9 δισεκατομμυρίων ευρώ για να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του συλλόγου, ενώ έχει δεσμευτεί επίσης για την καταβολή επιπλέον δύο δισ. που θα πάει για οφειλές και επενδύσεις στην ομάδα του Λονδίνου.
Η πώληση της Τσέλσι φέρνει ένα τέλος σε σχεδόν δύο δεκαετίες ιδιοκτησίας του συλλόγου από τον Abramovich.
Στον Ρώσο ολιγάρχη επιβλήθηκαν κυρώσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο λίγο μετά την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης