Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ελεύθερος δίχως κανέναν όρο ο άνθρωπος που πυροβόλησε τον Ronald Reagan

tags :
ΗΠΑ: Ελεύθερος δίχως κανέναν όρο ο άνθρωπος που πυροβόλησε τον Ronald Reagan
Κλείνει και επίσημα το κεφάλαιο αυτο


Ομοσπονδιακός δικαστής ήρε και τους τελευταίους περιορισμούς που είχαν επιβληθεί στον John Hinckley, τον άνθρωπο που πυροβόλησε και τραυμάτισε τον Ronald Reagan .
Κατά την ακροαματική διαδικασία, που διεξήχθη στην Ουάσινγκτον, ο δικαστής Paul Fridman ήρε τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και την απαγόρευση πρόσβασης στο διαδίκτυο που ίσχυαν ακόμη για τον Hinckley.
Η εντολή του δικαστή θα εφαρμοστεί από τις 15 Ιουνίου, σύμφωνα με το Fox News.
Ο Hinckley ήταν ήδη ελεύθερος και ζει μόνος του στο Ουίλιαμσμπεργκ, στη Βιρτζίνια.
Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Fridman είχε δηλώσει ότι σκόπευε να άρει τους περιορισμούς αλλά ήθελε να δώσει περισσότερο χρόνο στις εισαγγελικές αρχές να παρακολουθήσουν πώς θα λειτουργούσε ο Hinckley καθώς θα ήταν αναγκασμένος για πρώτη φορά να ζήσει μόνος του, μετά τον θάνατο της μητέρας του.
Εκείνη την περίοδο ο δικαστής έκρινε ότι τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε ο Hinckley ήταν «σε ύφεση» και ότι δεν συνιστούσε πλέον κίνδυνο για τους άλλους.
Το 2016 ο Hinckley βγήκε από το ψυχιατρείο όπου νοσηλευόταν με κατάθλιψη και ψύχωση και του επιτράπηκε να εγκατασταθεί σε μια περιφραγμένη κοινότητα στο Ουίλιαμσμπεργκ για να φροντίσει την ηλικιωμένη μητέρα του, η οποία πέθανε τον Αύγουστο του 2021.
Από την ημέρα που πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, ο Hinckley τηρεί τους όρους που του είχε θέσει το δικαστήριο και είναι ασυμπτωματικός, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα.
Δεν έχει απειλήσει κανέναν και δεν έχει επιδείξει συμπεριφορά που να υποδηλώνει ότι σκοπεύει να βλάψει τον εαυτό του ή άλλους, σύμφωνα με τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς.
Η κόρη του Reagan, σε άρθρο γνώμης που δημοσιεύτηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στην εφημερίδα Washington Post, έγραφε ότι διαφωνεί με την αποφυλάκισή του Hinckley γιατί πιστεύει ότι δεν αισθάνεται μεταμέλεια για τις πράξεις του.
Στις 30 Μαρτίου 1981 ο Hinckley πυροβόλησε τον Reagan έξω από το ξενοδοχείο Hilton στην Ουάσινγκτον.
Ο Reagan τραυματίστηκε στον πνεύμονα, αλλά επέζησε.
Τραυματίστηκαν επίσης ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου James Brady, ο πράκτορας της Μυστικής Υπηρεσίας Timothy McCarthy και ο αστυνομικός Thomas Delahanty.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης