Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανός δημοσιογράφος σε Lavrov: «Εκτός από σιτηρά, τι άλλο κλέψατε από την Ουκρανία;»

Ουκρανός δημοσιογράφος σε Lavrov: «Εκτός από σιτηρά, τι άλλο κλέψατε από την Ουκρανία;»
Χαμογελώντας, ο Ρώσος ΥΠΕΞ απάντησε: «Εσείς οι Ουκρανοί πάντα ανησυχείτε αναφορικά με το τι μπορείτε να κλέψετε και νομίζετε ότι όλοι σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο»

Σε άβολη θέση μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες βρέθηκε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, Lavrov, όταν Ουκρανός δημοσιογράφος, αναφέρθηκε στις καταγγελίες του Κιέβου ότι η Ρωσία κλέβει σιτηρά από κατεχόμενα εδάφη.
Ο Lavrov ήταν χθες 8/6 στην Τουρκία για να συζητήσει τη δημιουργία ασφαλών διαδρόμων για την εξαγωγή σιτηρών και την αποναρκοθέτηση ουκρανικών λιμανιών. Αλλά καθώς πλησίαζε στο τέλος της η συνέντευξη Τύπου του Ρώσου ΥΠΕΞ και του Τούρκου ομολόγου του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο δημοσιογράφος Ρουστέμ Ουμέροφ δεν είχε καταφέρει ακόμη να πάρει τον λόγο για να υποβάλει τις ερωτήσεις του, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές του. Έτσι πήρε την κατάσταση στα χέρια του, σηκώθηκε όρθιος και απευθύνθηκε στον Λαβρόφ:
«Είμαι από την ουκρανική κρατική τηλεόραση και θέλω πάση θυσία να σας κάνω μια ερώτηση», είπε.
Ο Lavrov εμφανίστηκε ενοχλημένος από την παρέμβαση του Ουκρανού δημοσιογράφου, ο οποίος συνέχισε: «Πέρα από τα σιτηρά, τι άλλα αγαθά κλέψατε από την Ουκρανία και σε ποιον τα πουλήσατε»;
Χαμογελώντας, ο Ρώσος ΥΠΕΞ απάντησε: «Εσείς οι Ουκρανοί πάντα ανησυχείτε αναφορικά με το τι μπορείτε να κλέψετε και νομίζετε ότι όλοι σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο.
»Οι στόχοι μας είναι ξεκάθαροι, θέλουμε να σώσουμε τους ανθρώπους από την καταπίεση του νεοναζιστικού καθεστώτος. Δεν εμποδίζουμε τα σιτηρά. Για να μπορέσουν να φύγουν από τα λιμάνια, θα πρέπει ο κ. Zelensky να δώσει την εντολή, αυτό είναι όλο».
Όταν τον εντόπισε λίγο αργότερα το Γαλλικό Πρακτορείο, ο Ουκρανός δημοσιογράφος, ανταποκριτής στην Κωνσταντινούπολη της κρατικής τηλεόρασης της πατρίδας του, εξήγησε ότι είχε σηκώσει επανειλημμένα το χέρι του στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, αλλά συνειδητοποίησε ότι οι διοργανωτές της «δεν θα με άφηναν να μιλήσω» και αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης