Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov: Οι Ουκρανοί φταίνε για την κρίση με το σιτάρι – Μιλιταριστική ρητορική από το Κίεβο

Lavrov: Οι Ουκρανοί φταίνε για την κρίση με το σιτάρι – Μιλιταριστική ρητορική από το Κίεβο
Η Δύση να συνειδητοποιήσει ότι το να υποχωρεί στη στρατιωτική διάθεση της Ουκρανίας δεν θα οδηγήσει σε τίποτα καλό είπε ο Lavrov
Σχετικά Άρθρα
Πυρά στην Ουκρανία ότι αυτή ευθύνεται για την κρίση που έχει προκληθεί με το σιτάρι εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Lavrov, αναφέροντας πως το Κίεβο καθυστερεί τις εξαγωγές με το να μην αποναρκοθετεί τα λιμάνια της.
Ο Lavrov σε δηλώσεις του στον ρωσικό τηλεοπτικό σταθμό Russia 24 είπε ότι δεν είναι κάτι περίπλοκο να ξεμπλοκάρουν τα λιμάνια έτσι ώστε τα πλοία να μπορούν να φορτώνουν σιτάρι ενώ κατηγόρησε την ουκρανική κυβέρνηση για «μιλιταριστική ρητορική».
«Ο ρωσικός στρατός εδώ και έναν μήνα διαμηνύει ότι υπάρχουν διάδρομοι ασφαλούς διέλευσης που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από οποιοδήποτε πλοίο χωρίς προϋποθέσεις ή εμπόδια» υπογράμμισε ο Ρώσος ΥΠΕΞ, τη στιγμή που η Ουκρανία λέει ότι χρειάζεται αποτελεσματικές εγγυήσεις ασφαλείας πριν αρχίσει τις αποστολές.
Το Κίεβο φοβάται ότι εάν αποναρκοθετηθούν τα ουκρανικά λιμάνια, όπως π.χ. η Οδησσός, τότε θα ακολουθήσει ρωσική εισβολή.
Επιπλέον, ο Lavrov εξέφρασε την ελπίδα η Ουκρανία να σταματήσει να ζητά όπλα από τη Δύση ενώ κάλεσε τη Δύση να συνειδητοποιήσει ότι να υποχωρεί στη στρατιωτική διάθεση της Ουκρανίας δεν θα οδηγήσει σε τίποτα καλό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης