Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov: Πρέπει να ενισχυθεί ο ηγετικός ρόλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την αποφυγή πολέμων

Lavrov:  Πρέπει να ενισχυθεί ο ηγετικός ρόλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την αποφυγή πολέμων
Στην οικοδόμηση ενός κόσμου απαλλαγμένου από πολέμους και συγκρούσεις, βία και πιέσεις αναφέρθηκε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών

Τη σημασία της λειτουργίας του συμβουλίου βιοασφάλειας του Οργανισμού Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO – χώρες πρώην ΕΣΣΔ) το συντομότερο δυνατό, υπογράμμισε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov.
Tόνισε την ανάγκη δημιουργίας συντονιστικού συμβουλίου εξουσιοδοτημένων οργανισμών βιολογικής ασφάλειας στο πλαίσιο του CSTO το συντομότερο δυνατό.
«Με πρωτοβουλία της Ρωσίας εξετάστηκε ένας κατάλογος πρακτικών μέτρων για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ του CSTO, του CIS και του SCO» ανέφερε η Μόσχα μετά τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του CSTO.
Σε κοινή δήλωσή τους, οι υπουργοί Εξωτερικών του CSTO επιβεβαίωσαν τη δέσμευση στην αρχή της δίκαιης και αδιαίρετης ασφάλειας.

Ενίσχυση του ρόλου του ΟΗΕ

«Αυτή η αρχή περιορίζεται στην εξάρτηση της ασφάλειας κάθε κράτους από την ασφάλεια όλων των άλλων χωρών και είναι απαράδεκτο να ενισχύεται η ασφάλεια ορισμένων κρατών σε βάρος της ασφάλειας άλλων.
Είναι σημαντικό να διασφαλιστεί η ενιαία ερμηνεία της ασφάλειας μεταξύ όλων χώρες που συμμετέχουν στον ΟΑΣΕ», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Όλα τα μέρη ζήτησαν να ενισχυθεί ο ηγετικός ρόλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στη διατήρηση της διεθνούς ειρήνης.
«Τα κράτη μέλη του CSTO ζητούν την οικοδόμηση ενός κόσμου απαλλαγμένου από πολέμους και συγκρούσεις, βία και πιέσεις και για την ανάπτυξη συνολικής, δίκαιης και αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας, για την επίτευξη μιας συνολικής, βιώσιμης και βασισμένης στη συνεργασία ασφάλειας, με τον δέοντα σεβασμό. για τα συμφέροντα όλων των κρατών και των λαών», ανέφεραν οι υπουργοί Εξωτερικών του CSTO.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης