Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δεν τελειώνει ο εφιάλτης του Covid – Η Γερμανία σχεδιάζει την υποχρεωτική χρήση μάσκας για κάθε χειμώνα στο μέλλον

Δεν τελειώνει ο εφιάλτης του Covid –  Η Γερμανία σχεδιάζει την υποχρεωτική χρήση μάσκας για κάθε χειμώνα στο μέλλον
Η γερμανική κυβέρνηση σχεδιάζει την υιοθέτηση ενός μέτρου που θα καθιστά υποχρεωτική τη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους σε δημόσιους χώρους κάθε χειμώνα
Σχετικά Άρθρα

H Γερμανία προσανατολίζεται στην υποχρεωτική χρήση μάσκας κάθε χειμώνα
ως μέτρο προφύλαξης για τον Covid.Προς το παρόν ο Γερμανός υπουργός Υγείας Karl Lauterbach υπαινίχθηκε τη λήψη αυστηρότερων μέτρων για τον Covid και συνέστησε την εθελοντική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους.
Οι Γερμανοί θα πρέπει να φορούν μάσκες σε εσωτερικούς δημόσιους χώρους, αν και αυτό θα είναι σε εθελοντική βάση προς το παρόν.
Ωστόσο, ο Lauterbach είπε ότι η χώρα θα πρέπει να προετοιμαστεί ξανά για αυστηρότερους κανόνες για τον κορωνοϊό καθώς πλησιάζουν οι χειμερινοί μήνες.

Νέοι κανόνες

Ο Γερμανός υπουργός Υγείας είπε ότι η χώρα θα πρέπει να υιοθετήσει νέους κανόνες για τη χειμερινή περίοδο, παρομοιάζοντάς τους με την υιοθέτηση «χειμερινών ελαστικών» αντί για τα καλοκαιρινά.
Αυτή η αναφορά αφορά νόμο που απαιτεί από τους αυτοκινητιστές να οδηγούν με ειδικά χειμερινά ελαστικά κατά την περίοδο από τον Οκτώβριο έως το Πάσχα.
Η κίνηση ήρθε ως απάντηση σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας της γερμανικής εφημερίδας Welt am Sonntag, σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση σχεδιάζει την υιοθέτηση ενός μέτρου που θα καθιστά υποχρεωτική τη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους σε δημόσιους χώρους κάθε χειμώνα.
Και ενώ παραδέχτηκε ότι τα τρέχοντα δεδομένα για τις λοιμώξεις δεν δικαιολογούν τη χρήση μάσκας ως νομική απαίτηση επί του παρόντος, ο Lauterbach - ο ίδιος γνωστός επιδημιολόγος – τόνισε πως είναι λογικό να συνεχίσουμε να φοράμε μάσκες σε εσωτερικούς χώρους στο μεταξύ.
«Αυτό πρέπει να είναι κανόνας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Έκρηξη κρουσμάτων

Πριν από τη χαλάρωση των κανονισμών για τον κορωνοϊό στη Γερμανία, ήταν υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς δημόσιους χώρους, όπως τα σούπερ μάρκετ.
Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς εξακολουθούν να υποχρεούνται από το νόμο να καλύπτουν το στόμα και τη μύτη τους.
Η Γερμανία βιώνει αυτήν τη στιγμή ένα αναμενόμενο «καλοκαιρινό κύμα» μολύνσεων από κορωνοϊό.
Ο Lauterbach εκτίμησε ότι αν και δεν υπάρχει λόγος πανικού, επεσήμανε ότι ο ιός εξακολουθεί να αποτελεί θανάσιμο κίνδυνο για ορισμένους, μεταφέροντας επίσης τον κίνδυνο του μακροχρόνιου Covid για τον ευρύτερο πληθυσμό.
«Έχουμε την κατάσταση υπό έλεγχο αυτήν τη στιγμή, αλλά το πρόβλημα δεν έχει λυθεί.
Δεν χρειάζεται να πανικοβληθούμε από την καλοκαιρινή έκρηξη», επισήμανε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης