Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Συμμαχία ΕΕ – ΝΑΤΟ για πόλεμο με τη Ρωσία, παραλληλισμοί …με Hitler

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Συμμαχία ΕΕ – ΝΑΤΟ για πόλεμο με τη Ρωσία, παραλληλισμοί …με Hitler
Παρακολουθούμε όλες αυτές τις εξελίξεις πολύ προσεκτικά υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως η ΕΕ σχηματίζει μια συμμαχία με το ΝΑΤΟ για να πολεμήσουν τη Ρωσία διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Lavrov κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου με τον Αζέρο ομόλογό του, Jeyhun Bayramov.
«Όταν άρχισε ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, ο Hilter μάζεψε κάτω από τη σημαία του ένα σημαντικό μέρος, αν όχι το μεγαλύτερο, των ευρωπαϊκών κρατών για έναν πόλεμο κατά της Σοβιετικής Ένωσης.
Τώρα με τον ίδιο τρόπο, ΕΕ και ΝΑΤΟ σχηματίζουν μια νέα συμμαχία για να διεξάγουν ένα μεγάλο πόλεμο με τη Ρωσία.
Παρακολουθούμε όλες αυτές τις εξελίξεις πολύ προσεκτικά» υποστήριξε ο Lavrov.

Απρόθυμοι οι Ευρωπαίοι

Όπως είπε, η πολιτική στάση της Ευρώπης επιβεβαιώνει την απροθυμία της να αναζητήσει τη δημιουργία ενός ενιαίου χώρου από τον Ατλαντικό μέχρι τον Ειρηνικό Ωκεανό και να προχωρήσει σε συνομιλίες με τη Ρωσία για την ανάπτυξη κοινών θέσεων για ανθρωπιστικά θέματα, αλλά και για οικονομικά ζητήματα και θέματα ασφάλειας.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποδεικνύει ότι δεν επιθυμεί την ενοποίηση των τάσεων στην Ευρώπη και ότι δεν σκοπεύει και δεν πρόκειται να τηρήσει τις υφιστάμενες συμφωνίες μεταξύ της Ρωσίας και των ευρωπαϊκών κρατών σχετικά με την εξεύρεση κοινών θέσεων στους τομείς της οικονομίας, των ανθρωπιστικών ζητημάτων και της εσωτερικής ασφάλειας.
Και δεν θέλει να εκπληρώσει όλες εκείνες τις υποχρεώσεις της, οι οποίες μορφοποιήθηκαν από τους υψηλούς στόχους της δημιουργίας ενός ενιαίου χώρου από τον Ατλαντικό μέχρι τον Ειρηνικό Ωκεανό.
Όλα αυτά πια ανήκουν στο παρελθόν» υπογράμμισε ο Lavrov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης