Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Σημειώνει το πρώτο εμπορικό έλλειμμα των τελευταίων 30 ετών

Γερμανία: Σημειώνει το πρώτο εμπορικό έλλειμμα των τελευταίων 30 ετών
Η μεγαλύτερη χώρα της Ευρώπης σημείωσε έλλειμμα 1δις. καθώς οι εισαγωγές της αυξήθηκαν κατά σχεδόν 28% από πέρυσι.
Σχετικά Άρθρα
Πρωτόγνωρες καταστάσεις βιώνει η γερμανική οικονομία, καθώς τον Μαίο, σημείωσε το πρώτο, μηνιαίο, εμπορικό της έλλειμμα. Κάτι που είχε να συμβεί τα τελευταία 30 χρόνια 
Αυτό συμβαίνει, καθώς η τιμή των εισαγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου εκτινάχθηκε στα ύψη λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.
Η μεγαλύτερη χώρα της Ευρώπης, της οποίας το οικονομικό μοντέλο έχει οικοδομηθεί σε σημαντικά εμπορικά πλεονάσματα από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, σημείωσε έλλειμμα 1δις. καθώς οι εισαγωγές της αυξήθηκαν κατά σχεδόν 28% από πέρυσι.

Μείωση των εξαγωγών

Την ίδια ώρα, οι εξαγωγές μειώθηκαν για τρίτη φορά μέσα σε πέντε μήνες, κατά 0,5%, αλλά παρόλα αυτά ήταν αυξημένες κατά 11,7% σε ετήσια βάση.

Τεράστια τα προβλήματα στην οικονομία

Τα στοιχεία αυτά αποτελούν μια ισχυρή απεικόνιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Γερμανία, της οποίας η εξάρτηση από τη ρωσική ενέργεια αποκαλύφθηκε βάναυσα από τον πόλεμο.
Το έλλειμμα πρόκειται να διευρυνθεί τον Ιούνιο, αντανακλώντας μια μείωση κατά 60% στις προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου που ανάγκασε τους εισαγωγείς να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους αγοράζοντας σε πολύ υψηλότερες τιμές.
Πολλοί Γερμανοί αναλυτές φοβούνται την πλήρη διακοπή των ρωσικών προμηθειών το δεύτερο εξάμηνο του έτους.
«Ολόκληρες βιομηχανίες κινδυνεύουν να καταρρεύσουν για πάντα λόγω των σημείων συμφόρησης αερίου», είπε ο Yasmin Fahimi, επικεφαλής της Γερμανικής Ομοσπονδίας Συνδικάτων, στην εφημερίδα Bild am Sonntag.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης