Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov (Ρωσία): Δεν έχουμε να συζητήσουμε τίποτα με τη Δύση

Lavrov (Ρωσία): Δεν έχουμε να συζητήσουμε τίποτα με τη Δύση
Η Ρωσία είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί με Ουκρανία, Τουρκία για την εξαγωγή των σιτηρών είπε ο Lavrov
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως η Ρωσία δεν έχει να συζητήσει τίποτα με τη Δύση διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Lavrov, ο οποίος υποστήριξε πως η ρωσική πλευρά είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί με την Ουκρανία και την Τουρκία για την εξαγωγή των σιτηρών, αν και παραμένει ασαφές το πότε αυτές οι συνομιλίες μπορούν να γίνουν.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στη Σύνοδο Κορυφής των ΥΠΕΞ της G20, ο Lavrov απέρριψε την κριτική της Δύσης, αναφέροντας πως οι αντίπαλοι της Ρωσίας χάνουν την ευκαιρία να συζητήσουν και να αντιμετωπίσουν παγκόσμια οικονομικά ζητήματα.
«Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, δυτικοί εταίροι απέφυγαν να ακολουθήσουν την εντολή της G20, να ασχοληθούν με ζητήματα της παγκόσμιας οικονομίας.
Η συζήτηση της Δύσης ξέφυγε σχεδόν αμέσως, μόλις πήραν τον λόγο, προς την φρενήρη κριτική της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε σχέση με την κατάσταση στην Ουκρανία.
Επιτιθέμενοι, εισβολείς, κατακτητές - ακούσαμε πολλά πράγματα σήμερα» υποστήριξε ο Lavrov.

Δεν θα τρέξουμε από πίσω

Όπως είπε ο Lavrov, η Ρωσία δεν θα τρέξει πίσω από τις ΗΠΑ για μια συνάντηση στη G20.
«Δεν είμαστε εμείς αυτοί που έχουν εγκαταλείψει τις επαφές, οι ΗΠΑ είναι.
Δεν θα τρέξουμε πίσω από κανέναν» είπε ο Lavrov, ο οποίος θα αποχωρήσει νωρίτερα από τη Σύνοδο, παραλείποντας τις συνεδριάσεις που έχουν προγραμματιστεί για σήμερα το απόγευμα, όπως και το επίσημο δείπνο απόψε.
«Εάν η Δύση δεν θέλει διαπραγματεύσεις, αλλά επιθυμεί τη νίκη της Ουκρανίας επί της Ρωσίας στο πεδίο της μάχης, τότε πιθανότατα, δεν υπάρχει επί της ουσίας τίποτα που να συζητήσουμε μαζί της, επειδή με αυτήν προσέγγιση, στην πραγματικότητα, δεν επιτρέπει στην Ουκρανία να κινηθεί προς την ειρηνευτική διαδικασία» υπογράμμισε ο Ρώσος ΥΠΕΞ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης