Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στη Wall, με το βλέμμα στην οικονομία – Στο -0,26% o Dow, o Nasdaq +0,41%

Μεικτά πρόσημα στη Wall, με το βλέμμα στην οικονομία – Στο -0,26% o Dow, o Nasdaq +0,41%
Σε αναζήτηση κατεύθυνσης το αμερικανικό χρηματιστήριο…
Σχετικά Άρθρα

Μεικτά πρόσημα σημείωσαν οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στην οικονομία των ΗΠΑ, έπειτα από το ράλι των προηγούμενων ημερών, το οποίο βασίστηκε στην απρόσμενη ανάκαμψη πρόδρομων δεικτών όπως oι υπηρεσίες…
Θετικά συνέβαλαν και οι δηλώσεις των Αμερικανών policy makers που διατράνωσαν την άποψή τους πως η οικονομία των ΗΠΑ είναι ανθεκτική και δεν βρίσκεται σε ύφεση…
Παράλληλα, τους επενδυτές απασχολεί η κλιμακούμενη ένταση στα Στενά της Ταϊβάν, όπου η Κίνα διεξάγει τις μεγαλύτερες στρατιωτικές ασκήσεις στην Ιστορία της, σε απάντηση της επίσκεψης της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Nancy Pelosi στην Ταϊπέι…
«Οι σχέσεις ΗΠΑ - Κίνας παραμένουν τεταμένες ενώ η Fed συνεχίζει να μιλά με επιθετικό τρόπο για τον πληθωρισμό, την ίδια στιγμή που τα εταιρικά κέρδη αποδείχθηκαν αρκετά για να καταλύσουν το επόμενο σκέλος της ανάκαμψης», σύμφωνα με την Barclays. 
Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε πτώση -0,26%, στις 32.726 μονάδες
Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 κατέγραψε μείωση -0,08%, στις 4.151 μονάδες
Ο σύνθετος τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε αύξηση +0,41%, στις 12.720 μονάδες
 αφσδ.JPG
Στα μάκρο, εν μέσω ενός αυξανόμενου κύματος εταιρικών ανακοινώσεων απολύσεων, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκε στις 260.000 την περασμένη εβδομάδα (μεταφέροντας τον μέσο όρο 4 εβδομάδων στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 8 μηνών).
Το πιο προβληματικό στοιχείο είναι ότι οι συνεχιζόμενες αιτήσεις αρχίζουν τώρα να αυξάνονται σημαντικά στα 1.416 εκατ. - το υψηλότερο ρεκόρ δηλαδή από τον Απρίλιο.
Συγκεκριμένα, ο Andrew Challenger, ανώτερος αντιπρόεδρος της Challenger, Grey & Christmas, δήλωσε:
«Η αγορά εργασίας παραμένει σφιχτή και οι απολύσεις μεγάλης κλίμακας δεν έχουν ξεκινήσει. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι δείκτες ότι οι προσλήψεις επιβραδύνονται μετά από μήνες ανάπτυξης».
Ωστόσο, μια γρήγορη ματιά δείχνει τουλάχιστον 12 μεγάλες εταιρείες που έχουν ανακοινώσει απολύσεις εντός των τελευταίων 2 εβδομάδων…

Παράλληλα, πτώση σημείωσε το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ τον Ιούνιο, καθώς οι εξαγωγές πραγματοποίησαν άλμα και οι εισαγωγές κατέγραψαν μικρή πτώση.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου, το εμπορικό έλλειμμα συρρικνώθηκε στα 79,6 δισ. δολάρια τον Ιούνιο από 84,9 δισ. τον Μάιο.
Οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση στα 81,9 δισ. δολάρια.
Όπως μεταδίδει το Reuters, οι εξαγωγές ενισχύθηκαν κατά 1,7% στα 260,8 δισ. δολάρια ενώ οι εισαγωγές διολίσθησαν 0,3% στα 340,8 δισ. ευρώ. 

Θετικό κλίμα στις ευρωαγορές

Θετικό είναι το κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις κεντρικές τράπεζες και τα εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο.
Η Bank of England ανακοίνωσε ιστορική αύξηση επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης για πρώτη φορά από το 1995, στο 1,75%.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημείωσε άνοδο 0,55%, στις 13.662 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημείωσε οριακές μεταβολές, στις 7.448 μονάδες.
Στις 6.513 μονάδες με άνοδο 0,64% διαπραγματεύτηκε ο CAC 40 στο Παρίσι.
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο αυξήθηκε 0,3%, στις 22.645 μονάδες.
α_8.JPG
Στο μέτωπο των μακροοικονομικών, οι βιομηχανικές παραγγελίες της Γερμανίας υποχώρησαν 0,4% τον Ιούνιο 2022 σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με την Destatis.
H πτώση ήταν μικρότερη του 0,8% που ανέμεναν οι αναλυτές, σύμφωνα με το Reuters.
Πρόκειται ωστόσο για τον πέμπτο διαδοχικό μήνα που καταγράφεται υποχώρηση των βιομηχανικών παραγγελιών.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης