Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζεται ο εφιάλτης στην Κίνα - Σε lockdown πόλη 1,9 εκατ. κατοίκων, λόγω κορωνοϊού - Συναγερμός και για νέο ιό

Συνεχίζεται ο εφιάλτης στην Κίνα - Σε lockdown πόλη 1,9 εκατ. κατοίκων, λόγω κορωνοϊού - Συναγερμός και για νέο ιό
Στην Κίνα έχει σημάνει συναγερμός καθώς εντοπίστηκε ένας νέος ιός που -πιθανότατα- μεταδίδεται από ζώο
Σχετικά Άρθρα

Συνεχίζεται ο εφιάλτης των lockdown στην Κίνα, καθώς οι Αρχές εντοπίζουν νέες εστίες κορωνοϊού.
Ειδικότερα, δημοτική αρχή της Γιγού, πόλης 1,9 εκατ. κατοίκων, μεγάλου εξαγωγικού κόμβου στην ανατολική επαρχία Τζετζιάνγκ της Κίνας, επέβαλε 3ήμερο lockdown.
Σε ολόκληρη την ηπειρωτική Κίνα επιβεβαιώθηκαν 2.166 κρούσματα του SARS-CoV-2 τις προηγούμενες 24 ώρες, 700 με συμπτώματα της λοίμωξης που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός και 1.466 ασυμπτωματικά, ανέφερε εξάλλου η Εθνική Επιτροπή Υγείας (σ.σ.: το υπουργείο Υγείας). Δεν αναφέρθηκαν θάνατοι εξαιτίας της COVID-19. Στη Σαγκάη δεν αναφέρθηκε κανένα κρούσμα, ενώ στο Πεκίνο επιβεβαιώθηκαν δύο.
Επισήμως, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας στην ασιατική χώρα παραμένει στους 5.226 νεκρούς επί συνόλου 232.809 μολύνσεων με συμπτώματα της λοίμωξης. Θεωρείται υποτιμημένος από ειδικούς.

Συναγερμός και για νέο ιό

Εν τω μεταξύ, στην Κίνα έχει σημάνει συναγερμός καθώς εντοπίστηκε ένας νέος ιός που -πιθανότατα- μεταδίδεται από ζώο. Πρόκειται για τον ιό Langya, από το οποίο έχουν προσβληθεί δεκάδες άνθρωποι στις ανατολικές επαρχίες της Κίνας.
Ο νέος ιός, πρωτοεμφανίστηκε το 2018, αλλά μόλις πριν από λίγες ημέρες κατάφεραν οι επιστήμονες να απομονώσουν το στέλεχός του και να μελετήσουν τα συμπτώματα ανθρώπων που έχουν μολυνθεί.
Περισσότερα από 35 άτομα νοσηλεύθηκαν το τελευταίο διάστημα στις κινεζικές επαρχίες της Σαντόγκ και της Χενάν. Τα συμπτώματα που προκαλεί ο νέος ιός μοιάζουν πολύ με αυτά της Covid 19 και περιλαμβάνουν πυρετό, εμετούς, πόνους στις αρθρώσεις και στους μύες.
Οι επιστήμονες, στη μελέτη που δημοσίευσαν στην New England Journal of medicine, σημειώνουν πως το στέλεχος του νέου ιού όπως και αυτό του κορωνοϊού προέρχεται από την πανίδα. Οι ερευνητές έκαναν τεστ σε άγρια ζώα και βρήκαν το RNA του ιού σε πολλά μικρά θηλαστικά που ονομάζονται μυγαλή. Ο ιός ανιχνεύθηκε επίσης στο 2% των οικόσιτων κατσικιών και στο 5% των σκύλων.
Σύμφωνα με τα ερευνητικά ευρήματα ο άνθρωπος είναι πιθανό να προσβληθεί από το νέο ιό εάν έρθει σε επαφή με το μικρό τρωκτικό αλλά με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν φαίνεται ο ιός να μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο. Οι κινεζικές αρχές έθεσαν σε καραντίνα και εξέτασαν όλες τις στενές επαφές όσων νοσούν χωρίς να υπάρξει κάποιο νέο κρούσμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης