Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Σλοβακία στέλνει όλα τα αεροσκάφη στην Ουκρανία και ξένες χώρες θα περιπολούν στον εναέριο χώρο της

Η Σλοβακία στέλνει όλα τα αεροσκάφη στην Ουκρανία και ξένες χώρες θα περιπολούν στον εναέριο χώρο της
Ο υπουργός Άμυνας της Σλοβακίας Jaroslav Nad δήλωσε ότι η Μπρατισλάβα παραμένει έτοιμη να στείλει τα αεροσκάφη στη γειτονική Ουκρανία, αλλά δεν έχει ακόμη επιτευχθεί συμφωνία

Η Σλοβακία υπέγραψε συμφωνία το Σάββατο (27/8/2022) βάσει της οποίας τα κράτη του ΝΑΤΟ, η Τσεχία και η Πολωνία, θα υπερασπίζονται τους ουρανούς της καθώς η Μπρατισλάβα αποσύρει τα σοβιετικής κατασκευής MiG-29 της από την υπηρεσία, δυνητικά απελευθερώνοντάς τα για αποστολή στην Ουκρανία.
Η Σλοβακία έχει δηλώσει ότι είναι έτοιμη να στείλει τα 11 μαχητικά MiG στην Ουκρανία, ο στρατός της οποίας βασίζεται εδώ και καιρό σε εξοπλισμό της σοβιετικής εποχής και η οποία έχει ζητήσει περισσότερες προμήθειες από τα κράτη του ΝΑΤΟ για να ενισχύσει την ικανότητά της να πολεμά τις ρωσικές δυνάμεις εισβολής, αναφέρει το Reuters.

Πολιτική βούληση

Ο υπουργός Άμυνας της Σλοβακίας Jaroslav Nad δήλωσε ότι η Μπρατισλάβα παραμένει έτοιμη να στείλει τα αεροσκάφη στη γειτονική Ουκρανία, αλλά δεν έχει ακόμη επιτευχθεί συμφωνία.
«Υπάρχει πολιτική βούληση, και είναι λογικό, να βοηθήσουμε όσους χρειάζονται βοήθεια», είπε ο Nad.
«Το ενδεχόμενο είναι στο τραπέζι και μόλις υπάρξει συμφωνία θα σας ενημερώσουμε», είπε στους δημοσιογράφους.
Τα δυτικά κράτη και οι σύμμαχοί τους ενισχύουν τη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία με χρήματα, εξοπλισμό και εκπαίδευση στη σύγκρουση με τη Ρωσία που διαρκεί περισσότερο από έξι μήνες.
Η Σλοβακία, με πληθυσμό 5,4 εκατομμυρίων κατοίκων, έχει ήδη δωρίσει ένα σύστημα αεράμυνας S-300, στρατιωτικά ελικόπτερα της σειράς Mi, αυτοκινούμενα οβιδοβόλα και εκτοξευτή πολλαπλών πυραύλων Grad.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης