Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκτός ελέγχου η κρίση στο κόστος ζωής: Η Βρετανία βιώνει τη χειρότερη πτώση βιοτικού επιπέδου εδώ και έναν αιώνα

Εκτός ελέγχου η κρίση στο κόστος ζωής: Η Βρετανία βιώνει τη χειρότερη πτώση βιοτικού επιπέδου εδώ και έναν αιώνα
«Τα επόμενα δύο χρόνια, τα πραγματικά εισοδήματα των απλών νοικοκυριών θα μειωθούν κατά τρεις χιλιάδες λίρες - αυτή είναι η μεγαλύτερη μείωση τα τελευταία εκατό χρόνια και άλλα τρία εκατομμύρια άνθρωποι θα μπορούσαν να βυθιστούν στην απόλυτη φτώχεια», δήλωσε η Lalita Tri στο Resolution Foundation

Οι Βρετανοί αντιμετωπίζουν τη μεγαλύτερη μείωση του πλούτου εδώ και έναν αιώνα, καθώς το κόστος ζωής αυξάνεται και τα εισοδήματα μειώνονται στη χώρα, γράφει η Independent.
Σύμφωνα με το αναλυτικό κέντρο Resolution Foundation, τα επόμενα δύο χρόνια ο αριθμός των Βρετανών που ζουν σε «απόλυτη φτώχεια» θα μπορούσε να αυξηθεί στα 14 εκατομμύρια άτομα και μέχρι το 2026 η κατάσταση θα μπορούσε να επιδεινωθεί τόσο πολύ που ένα στα τρία παιδιά θα ζει στη φτώχεια.
Το Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετωπίζει την «τρομακτική» προοπτική της μεγαλύτερης πτώσης του βιοτικού επιπέδου εδώ και έναν αιώνα, αναφέρει η Independent, επικαλούμενη πρόβλεψη του Resolution Foundation.
Σύμφωνα με το think tank, μια «άνευ προηγουμένου ύφεση των μισθών» διαφαίνεται στη χώρα που θα διαρκέσει δύο δεκαετίες, καθώς ο αυξανόμενος πληθωρισμός θα αναιρέσει χρόνια βρετανικής ευημερίας μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους.
Ταυτόχρονα, τα επόμενα δύο χρόνια , άλλα 3 εκατομμύρια άνθρωποι μπορούν να ενταχθούν στην τάξη των 11 εκατομμυρίων Βρετανών που ήδη ζουν σε « απόλυτη φτώχεια ».
Εν τω μεταξύ, μέχρι το 2026, η φτώχεια σε εφήβους στη χώρα θα μπορούσε να φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο από τη δεκαετία του 1990, με σχεδόν ένα στα τρία παιδιά να κινδυνεύει από οικονομική δυσπραγία.
«Τα επόμενα δύο χρόνια, τα πραγματικά εισοδήματα των απλών νοικοκυριών θα μειωθούν κατά τρεις χιλιάδες λίρες - αυτή είναι η μεγαλύτερη μείωση τα τελευταία εκατό χρόνια και άλλα τρία εκατομμύρια άνθρωποι θα μπορούσαν να βυθιστούν στην απόλυτη φτώχεια», δήλωσε η Lalita Tri στο Resolution Foundation.
Για να λυθεί αυτό το πρόβλημα, είπε, χρειάζεται όχι μόνο η παρέμβαση της βρετανικής κυβέρνησης για την καταπολέμηση του αυξανόμενου κόστους διαβίωσης, αλλά και « δραστικά πολιτικά μέτρα».
Η δεξαμενή σκέψης τόνισε ότι διαφορετικά τα εισοδήματα των νοικοκυριών σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο θα μειωνόταν κατά 5% αυτό το οικονομικό έτος και 6% το επόμενο.
Όχι λιγότερο ζοφερές προβλέψεις έγιναν στην Τράπεζα της Αγγλίας και στο Σίτι του Λονδίνου.
Ο φορέας που ενεργεί ως κεντρική τράπεζα του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε μια παρατεταμένη ύφεση που θα ξεκινήσει φέτος.
Και στο μεγαλύτερο επιχειρηματικό και οικονομικό κέντρο της χώρας προειδοποίησε ότι ο πληθωρισμός από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο θα ανέλθει στο 18%.
Σύμφωνα με την Abena Oppong-Asare, η μελέτη δείχνει πόσο «εκτός ελέγχου είναι η κρίση κόστους ζωής» στη χώρα.
«Υπό την τρέχουσα ηγεσία, το βιοτικό μας επίπεδο υστερεί σε σχέση με άλλες χώρες και η κυβέρνηση δεν λαμβάνει καμία ενέργεια για να βγει από αυτήν την κρίση», δήλωσε ένα μέλος του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος.
Παρά τις ζοφερές αυτές προβλέψεις, η  Liz Truss, η οποία αναμένεται να κερδίσει την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος τη Δευτέρα και να γίνει έτσι η επόμενη πρωθυπουργός, είπε ότι η άμεση στήριξη των Βρετανών θα είναι μόνο η τρίτη προτεραιότητά της στον αγώνα κατά της κρίσης κόστους.
Δήλωσε επίσης ότι οι φορολογικές περικοπές και η εισαγωγή μέτρων για τη βελτίωση της αξιοπιστίας του ενεργειακού εφοδιασμού είναι τα κύρια καθήκοντά της.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης