Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Αμετάβλητη η μεταποίηση τον Αύγουστο του 2022, στις 52,8 μονάδες

tags :
ΗΠΑ: Αμετάβλητη η μεταποίηση τον Αύγουστο του 2022, στις 52,8 μονάδες

Tο Institute for Supply Management (ISM) ανέφερε την Πέμπτη ότι ο μεταποιητικός PMI ήταν στο 52,8 τον περασμένο μήνα, αμετάβλητος από τον Ιούλιο.

Αύξηση σημείωσε η μεταποίηση τον Αύγουστο στις ΗΠΑ, με την απασχόληση αλλά και τις νέες παραγγελίες να ανακάμπτουν.
Επίσης, η περαιτέρω χαλάρωση των πιέσεων στις τιμές ενίσχυσε τις προσδοκίες ότι ο πληθωρισμός πιθανότατα έχει κορυφωθεί.
Σε αυτό το πλαίσιο, το Institute for Supply Management (ISM) ανέφερε την Πέμπτη ότι ο μεταποιητικός PMI ήταν στο 52,8 τον περασμένο μήνα, αμετάβλητος από τον Ιούλιο.
Σημειώνεται πως μια ένδειξη πάνω από τις 50 μονάδες δείχνει επέκταση της μεταποιητικής δραστηριότητας, η οποία αντιπροσωπεύει το 11,9% της οικονομίας των ΗΠΑ.

Παραγγελίες

Παράλληλα, ο υποδείκτης νέων παραγγελιών της έρευνας ISM ανέκαμψε στις 51,3 μονάδες τον περασμένο μήνα από 48,0 τον Ιούλιο.
Η συνεχιζόμενη ανάπτυξη της μεταποίησης είναι περισσότερο απόδειξη ότι η οικονομία δεν βρισκόταν σε ύφεση παρά τη συρρίκνωση του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος το α’ εξάμηνο του έτους.
Οι έντονες διακυμάνσεις στα αποθέματα και το εμπορικό έλλειμμα που συνδέεται με τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού σε μεγάλο βαθμό έχουν «κατηγορηθεί» για τη μείωση της παραγωγής, η οποία δεν επιβεβαιώθηκε από την αγορά εργασίας.
Η κατάσταση στις αλυσίδες εφοδιασμού βελτιώνονται σταδιακά.
O δείκτης ISM για τις παραδόσεις προμηθευτών υποχώρησε στις 55,1 μονάδες από 55,2 μονάδες τον Ιούλιο.
Μια ένδειξη πάνω από 50% υποδηλώνει πιο αργές παραδόσεις στα εργοστάσια.
Τέλος, ο δείκτης της έρευνας ISM για την εργοστασιακή απασχόληση εκτινάχθηκε σε υψηλό πέντε μηνών στο 54,2 από 49,9 τον Ιούλιο, κάτι που αποτελεί καλό οιωνό για την έκθεση απασχόλησης του Αυγούστου.
Ωστόσο, οι μισθοδοσίες στη μεταποίηση στην έκθεση απασχόλησης που παρακολουθεί στενά η κυβέρνηση συνέχισαν να αυξάνονται ακόμη και όταν ο δείκτης απασχόλησης ISM συρρικνώθηκε.
Η ζήτηση για εργατικό δυναμικό παραμένει ισχυρή παρά την αυστηρότερη νομισματική πολιτική και τις χρηματοοικονομικές συνθήκες, καθώς και τις ανησυχίες της ύφεσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης