Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Credit Suisse θα κόψει 5.000 θέσεις εργασίας - Θα φύγει 1 στους 10 εργαζόμενους

Η Credit Suisse θα κόψει 5.000 θέσεις εργασίας - Θα φύγει 1 στους 10 εργαζόμενους

H τράπεζα απέρριψε ωστόσο τις φημολογίες που αναφέρουν ότι μπορεί να σπάσει σε κομμάτια ή να εξαγοραστεί

Σχετικά Άρθρα

Η Credit Suisse εξετάζει την περικοπή 5.000 θέσεων εργασίας διώχνοντας περίπου έναν στους δέκα εργαζόμενους, ως μέρος της προσπάθειας μείωσης κόστους στη δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας, δήλωσαν πηγές της τράπεζας στο Reuters.
Η έκταση των προωθούμενων περικοπών θέσεων εργασίας υπογραμμίζει την πρόκληση που αντιμετωπίζει η Credit Suisse και ο νέος CEO της, ο οποίος επιδιώκει να την επαναφέρει σε ισορροπία μετά από μια σειρά σκανδάλων.
Η τράπεζα αρνήθηκε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα και αρκέσθηκε να επαναλάβει ότι θα δώσει μια ενημέρωση για την αναθεώρηση της στρατηγικής της με τα αποτελέσματα γ’ τριμήνου, λέγοντας ότι οποιαδήποτε αναφορά για τα αποτελέσματα ήταν κερδοσκοπικού χαρακτήρα.
Η Credit Suisse χαρακτήρισε το 2022 «μεταβατικό» έτος κατά το οποίο προχωρά σε αλλαγή φρουράς και ευρεία αναδιάρθρωση προκειμένου να περιορίσει την ανάληψη κινδύνων στην επενδυτική τραπεζική και να αυξήσει τον τομέα διαχείρισης περιουσίας.
Η τράπεζα απέρριψε ωστόσο τις φημολογίες που αναφέρουν ότι μπορεί να σπάσει σε κομμάτια ή να εξαγοραστεί.
Οι συζητήσεις για τις περικοπές θέσεων εργασίας συνεχίζονται και ο αριθμός των προς κατάργηση θέσεων μπορεί να αλλάξει, υπογράμμισε η πηγή του Reuters.
Η Credit Suisse έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα μειώσει το λειτουργικό κόστος κάτω από 15,5 δισ. ελβετικά φράγκα (15,8 δισ. δολάρια) μεσοπρόθεσμα, έναντι 16,8 δισ. φράγκων το 2021.
Ο Ulrich Koerner, ο οποίος προήχθη σε Διευθύνων Σύμβουλο της Credit Suisse πριν από ένα μήνα, έχει αναλάβει το καθήκον να περιορίσει τις δραστηριότητες επενδυτικής τραπεζικής και να περικόψει περισσότερο από 1 δισ. δολάρια σε κόστος για να βοηθήσει την τράπεζα να ανακάμψει από τα σκάνδαλα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης