Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίθεση αυτοκτονίας στην πρεσβεία της Ρωσίας στην Καμπούλ - Αναφορές για 2 νεκρούς και 11 τραυματίες

Επίθεση αυτοκτονίας στην πρεσβεία της Ρωσίας στην Καμπούλ - Αναφορές για 2 νεκρούς και 11 τραυματίες

Ο δράστης πυροβολήθηκε από ένοπλους φρουρούς καθώς πλησίαζε την πύλη της ρωσικής πρεσβείας

Δύο νεκροί και 11 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός της επίθεσης αυτοκτονίας κοντά στη ρωσική πρεσβεία στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ, σήμερα (5/9/2022), όπως μετέδωσε το κρατικό ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο πηγή.
Η τοπική αστυνομία ανέφερε ότι ένας βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε εκρηκτικά κοντά στην είσοδο της ρωσικής πρεσβείας της πόλης, προσθέτοντας ότι ο δράστης πυροβολήθηκε από ένοπλους φρουρούς καθώς πλησίαζε την πύλη. «Από 15 έως 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν εξαιτίας της έκρηξης», ανέφερε μάρτυρας στο RIA, κάτι που δεν έχει επιβεβαιωθεί από τοπικές Αρχές.
«Ο βομβιστής αυτοκτονίας πριν φτάσει στον στόχο, αναγνωρίστηκε και πυροβολήθηκε από τους φρουρούς της ρωσικής πρεσβείας ... δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για θύματα», δήλωσε στο Reuters ο Mawlawi Sabir, επικεφαλής της αστυνομικής περιφέρειας όπου έγινε η επίθεση.
Η Ρωσία είναι μία από τις λίγες χώρες που έχουν διατηρήσει πρεσβεία στην Καμπούλ μετά την κατάληψη της χώρας από τους Ταλιμπάν πριν από έναν και πλέον χρόνο. Αν και η Μόσχα δεν αναγνωρίζει επίσημα την κυβέρνηση των Ταλιμπάν, έχει συνομιλήσει με αξιωματούχους για μια συμφωνία προμήθειας βενζίνης και άλλων αγαθών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης