Τελευταία Νέα
Διεθνή

H «Βρετανία» στην αντεπίθεση - Παγώνουν για δύο χρόνια οι τιμές ενέργειας – «Ταβάνι» στις 2.500 στερλίνες ετησίως οι λογαριασμοί

H «Βρετανία» στην αντεπίθεση - Παγώνουν για δύο χρόνια οι τιμές ενέργειας – «Ταβάνι» στις 2.500 στερλίνες ετησίως οι λογαριασμοί
Το συνολικό κόστος του πακέτου των μέτρων αναμένεται να ξεπεράσει τα 150 δισ. στερλίνες (περίπου 173 δισ. ευρώ), ποσό που θα εξασφαλίσει η βρετανική κυβέρνηση με δανεισμό.
Σχετικά Άρθρα

Η Liz Truss ανακοίνωσε ένα σαρωτικό πακέτο μέτρων για τον περιορισμό των ανεξέλεγκτων λογαριασμών ενέργειας, επιδιώκοντας να αμβλύνει την πίεση στο κόστος ζωής, η οποία κρίση και διαχείρισή της πιθανώς και θα καθορίσει την πρωθυπουργία της.«Αναγνωρίζω ότι οι άνθρωποι δυσκολεύονται με τους ενεργειακούς τους λογαριασμούς», δήλωσε η νέα Βρετανίδα πρωθυπουργός στη Βουλή των Κοινοτήτων την Πέμπτη. «Είναι η στιγμή να είσαι τολμηρός. Αντιμετωπίζουμε μια παγκόσμια ενεργειακή κρίση και δεν υπάρχουν επιλογές χωρίς κόστος».

Το συνολικό κόστος των νέων μέτρων

Το συνολικό κόστος του πακέτου των μέτρων αναμένεται να ξεπεράσει τα 150 δισ. στερλίνες (περίπου 173 δισ. ευρώ), ποσό που θα εξασφαλίσει η βρετανική κυβέρνηση με δανεισμό. Όπως σημειώνουν πολλοί αναλυτές «πρόκειται για την μεγαλύτερη κρατική παρέμβαση στην ιστορία της Βρετανίας».Το σχέδιο της Τρας θα περιορίσει το μέσο κόστος ενέργειας για τα νοικοκυριά στις 2.500 λιρες ετησίως από τον Οκτώβριο, πολύ χαμηλότερο από τις 3.548 λίρες που θα πλήρωναν χωρίς την παρέμβαση. Οι καταναλωτές λαμβάνουν επίσης επιδότηση 400 λιρών που έχει ήδη ανακοινωθεί. Το πρόγραμμα θα διαρκέσει δύο χρόνια και οι επιχειρήσεις θα λάβουν αυτό που η κυβέρνηση περιέγραψε ως «ισοδύναμη παρέμβαση διάρκειας αρχικών έξι μηνών».

Εν κατακλείδι αξίζει να σημειωθεί, πως από την 1η Οκτωβρίου ήταν προγραμματισμένο οι τιμές του ηλεκτρικού και του φυσικού αερίου να αυξηθούν κατά 80%, ενώ επιπλέον αύξηση αναμενόταν και την ερχόμενη άνοιξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης