Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φονικός σεισμός 7,6 βαθμών στην Παπούα Νέα Γουινέα - Αυξάνονται οι νεκροί, πολλοί οι τραυματίες, ζημιές

Φονικός σεισμός 7,6 βαθμών στην Παπούα Νέα Γουινέα - Αυξάνονται οι νεκροί, πολλοί οι τραυματίες, ζημιές
Υπάρχουν φόβοι ότι ο απολογισμός των θυμάτων θα είναι μεγαλύτερος
Σχετικά Άρθρα
(upd) Ολοένα και αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων από την ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε την Παπούα Νέα Γουινέα, ενώ πολλοί είναι οι τραυματίες και οι ζημιές σε σπίτια, δρόμους, κέντρα υγείας.
Τουλάχιστον  πέντε είανι οι νεκροί, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, ενω υπάρχουν φόβοι όιτ ο απολογισμός των θυμάτων θα είναι μεγαλύτερος.
Πάντως, η βουλευτής Kessy Sawang ανέφερε ότι στην περιφέρειά της σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι σε ορεινά χωριά, άλλοι τέσσερις νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ προκλήθηκε κατολίσθηση του εδάφους με αποτέλεσμα να θαφτούν σπίτια κάτω από τα χώματα και να κοπεί στα δύο ένα χωριό.
Σύμφωνα με την ίδια, άλλοι κάτοικοι, σοβαρά τραυματισμένοι, μεταφέρθηκαν αεροπορικώς στο νοσοκομείο, ενώ οι «ζημιές είναι σημαντικές».
Στη γειτονική πόλη Ουάου, οι υπεύθυνοι του ορυχείου Κοράνγκα ανακοίνωσαν ότι τρεις μεταλλωρύχοι σκοτώθηκαν, ενώ μικρές αεροπορικές εταιρείες και μέλη ιεραποστολών βοήθησαν στην αεροπορική μεταφορά ορισμένων τραυματιών μέσα από τη ζούγκλα.
Σημειώνεται ότι ο σεισμός, με εστιακό βάθος 80 χιλιομέτρων, σημειώθηκε στην ανατολική περιοχή της χώρας περίπου στις 9:45 π.μ. (τοπική ώρα, 02:45 ώρα Ελλάδας) και η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή μέχρι και την πρωτεύουσα Port Moresby σε απόσταση περίπου 500 χιλιομέτρων.
Αρχικά εκδόθηκε από την αρμόδια υπηρεσία των ΗΠΑ προειδοποίηση για τσουνάμι, όμως στη συνέχεια ήρθη.
Δεν υπήρξε άμεσα απειλή για τσουνάμι στην Αυστραλία, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας.
Η Παπούα Νέα Γουινέα - η οποία περιλαμβάνει το ανατολικό τμήμα της Νέας Γουινέας, του δεύτερου μεγαλύτερου νησιού στον κόσμο (το δυτικό τμήμα αποτελεί επαρχία της Ινδονησίας) - βρίσκεται στον λεγόμενο «Δακτύλιο της Φωτιάς» στον Ειρηνικό Ωκεανό, όπου η σεισμική δραστηριότητα είναι έντονη λόγω της μετακίνησης των τεκτονικών πλακών.
Τον Φεβρουάριο του 2018, σεισμός 7,5 βαθμών στην Παπούα Νέα Γουινέα είχε προκαλέσει κατολισθήσεις, θάβοντας σπίτια και σκοτώνοντας τουλάχιστον 125 ανθρώπους.
Το Σάββατο, τρεις σεισμικές δονήσεις (μεγέθους 5,8 έως 6,1 βαθμών) αναστάτωσαν την ινδονησιακή επαρχία Παπούα, στο δυτικό τμήμα της Νέας Γουινέας, χωρίς ευτυχώς να προκληθούν θύματα ή σημαντικές υλικές ζημιές.
Το 2004, σεισμός μεγέθους 9,1 βαθμών στην Ινδονησία είχε προκαλέσει τσουνάμι που στοίχισε τη ζωή σε περίπου 220.000 ανθρώπους σε πολλές χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης