Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Μαύρη» νύχτα στη Wall Street - Αυτοί έχασαν 50 δισεκατομμύρια δολάρια

«Μαύρη» νύχτα στη Wall Street - Αυτοί έχασαν 50 δισεκατομμύρια δολάρια
Δέκα από τους πλουσιότερους άντρες του κόσμου είδαν να αφαιρούνται περίπου 50 δισεκατομμύρια δολάρια από τη συνολική περιουσία τους από την ύφεση του χρηματιστηρίου την Τρίτη.
Η ενεργειακή και κατ'επέκταση οικονομική κρίση διαδραματίζει σημαντική επίπτωση και στις περιουσίες των πανίσχυρων οικονομικών μεγιστάνων ανά την υφήλιο.

Δέκα από τους πλουσιότερους άντρες του κόσμου είδαν να αφαιρούνται περίπου 50 δισεκατομμύρια δολάρια από τη συνολική περιουσία τους από την ύφεση του χρηματιστηρίου την Τρίτη.

Η περιουσία του Έλον Μασκ

Η περιουσία του Έλον Μασκ δέχτηκε  πλήγμα 8 δισεκατομμύρια δολάρια από την πτώση της μετοχής της Tesla κατά 4%, ενώ η καθαρή περιουσία του Τζεφ Μπέζος συρρικνώθηκε σχεδόν κατά 10 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς οι μετοχές του στην Amazon υποχώρησαν 7% σε αξία, σύμφωνα με τον Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg .

Οι υπόλοιποι δισεκατομμυριούχοι

Ο Larry Page και ο Sergey Brin, οι συνιδρυτές της Alphabet με το παρατσούκλι «Google Guys», έχασαν ο καθένας περίπου 5 δισεκατομμύρια δολάρια στα χαρτιά λόγω της πτώσης της τιμής της μετοχής του γίγαντα της αναζήτησης και της διαφήμισης κατά 6%.
Ομοίως, μια πτώση 5% στη μετοχή της Microsoft επέφερε πλήγμα 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων στον συνιδρυτή του τιτάνα του εταιρικού λογισμικού, Bill Gates, και 5 δισεκατομμύρια δολάρια στον πρώην διευθύνοντα σύμβουλό της, Steve Palmer.
Εν τω μεταξύ, η καθαρή περιουσία του Warren Buffett μειώθηκε κατά 3 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς η μετοχή της Berkshire Hathaway υποχώρησε, η περιουσία του Larry Ellison μειώθηκε κατά 2 δισεκατομμύρια δολάρια καθώς οι μετοχές του στην Oracle υποχώρησαν σε αξία και η περιουσία του Mark Zuckerberg συρρικνώθηκε κατά 6 δισεκατομμύρια δολάρια καθώς η τιμή της μετοχής της Meta κατρακύλησε.
Επιπλέον, η περιουσία του CEO της LVMH Bernard Arnault μειώθηκε κατά 4 δισεκατομμύρια δολάρια, ανεβάζοντας τη συνολική μείωση του πλούτου του για το έτος στα 43 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Bezos και ο Zuckerberg κατατάσσονται επίσης μεταξύ των μεγαλύτερων χαμένων του δείκτη, με μείωση του πλούτου κατά 42 δισεκατομμύρια δολάρια και 68 δισεκατομμύρια δολάρια αντίστοιχα από τις αρχές Ιανουαρίου.

Από το κλείσιμο της Τρίτης η περιουσία 10 ισχυρών ανδρών του κόσμου μειώθηκε κατά 295 δισεκατομμύρια δολάρια ή 20% για το έτος, αντανακλώντας την εκτεταμένη πτώση των μετοχών εν μέσω αυξανόμενων φόβων για επίμονο πληθωρισμό, απότομα υψηλότερα επιτόκια και πιθανή ύφεση και ύφεση της αγοράς. Ωστόσο, ο συνδυασμένος πλούτος τους εξακολουθούσε να πλησιάζει τα 1,2 τρισεκατομμύρια δολάρια και συνέχίζουν να κατατάσσονται στους 20 πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη.

Η εξαίρεση

Μόνο οι Gautam Adani και Mukesh Ambani, δύο Ινδοί δισεκατομμυριούχοι, κατέγραψαν κέρδη σε καθαρή θέση την ημέρα. Η περιουσία του Adani έχει αυξηθεί κατά περίπου 70 δισεκατομμύρια δολάρια από τις αρχές Ιανουαρίου, ενώ η περιουσία του Ambani έχει αυξηθεί κατά περίπου 4 δισεκατομμύρια δολάρια.


www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης