Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για πυρηνικό πόλεμο; - Η κυβέρνηση αγοράζει φάρμακα κατά της ακτινοβολίας

Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για πυρηνικό πόλεμο; - Η κυβέρνηση αγοράζει φάρμακα κατά της ακτινοβολίας
Το καθεστώς Μπάιντεν αγοράζει για 290 εκατομμύρια δολάρια
Σχετικά Άρθρα
Φάρμακα κατά της ακτινοβολίας για χρήση σε "πυρηνικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης" εν μέσω κλιμακούμενων εντάσεων με τη Ρωσία και αυξημένων απειλών για πυρηνικό πόλεμο, αποφάσισαν να αγοράσουν οι ΗΠΑ.
Η κυβέρνηση Biden θα διαθέσει το ποσό των 290 εκατ. δολαρίων.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η HHS, στο πλαίσιο των μακροχρόνιων, συνεχιζόμενων προσπαθειών για την καλύτερη προετοιμασία έναντι ραδιολογικών και πυρηνικών καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ αγοράζει μια προμήθεια του φαρμάκου Nplate από την Amgen USA.
Το Nplate είναι εγκεκριμένο για τη θεραπεία των τραυματισμών των κυττάρων του αίματος που συνοδεύουν το σύνδρομο οξείας ακτινοβολίας σε ενήλικες και παιδιατρικούς ασθενείς (ARS).
Η Amgen, που εδρεύει στο Thousands Oaks της Καλιφόρνια, ανέπτυξε το Nplate για το ARS με την υποστήριξη της Βιοϊατρικής Αρχής Προηγμένης Έρευνας και Ανάπτυξης (BARDA), μέρος της Διοίκησης Στρατηγικής Ετοιμότητας και Απόκρισης (ASPR) του HHS, καθώς και του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων, μέρος των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας.

Τι είναι η ARS

Η ARS, γνωστή και ως ασθένεια από ακτινοβολία, εμφανίζεται όταν ολόκληρο το σώμα ενός ατόμου εκτίθεται σε υψηλή δόση διεισδυτικής ακτινοβολίας, η οποία φτάνει στα εσωτερικά όργανα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.
Τα συμπτώματα των τραυματισμών ARS περιλαμβάνουν διαταραχή της πήξης του αίματος ως αποτέλεσμα του χαμηλού αριθμού αιμοπεταλίων, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτη και απειλητική για τη ζωή αιμορραγία.
Για τη μείωση της αιμορραγίας που προκαλείται από την ακτινοβολία, το Nplate διεγείρει την παραγωγή αιμοπεταλίων από τον οργανισμό.
Το φάρμακο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία ενηλίκων και παιδιών.
Το Nplate είναι επίσης εγκεκριμένο για ενήλικες και παιδιατρικούς ασθενείς με ανοσολογική θρομβοπενία, μια διαταραχή του αίματος που οδηγεί σε χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων.
Η επαναχρησιμοποίηση φαρμάκων για το σύνδρομο οξείας ακτινοβολίας που έχουν επίσης εγκριθεί για εμπορική ένδειξη συμβάλλει στη διατήρηση της διαθεσιμότητας του προϊόντος και βελτιώνει την εξοικείωση των παρόχων υγειονομικής περίθαλψης με το φάρμακο.
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης