Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σύγχυση για τις επόμενες κινήσεις της BoE - Επιμένει για λήξη του έκτακτου προγράμματος στις 14/10

Σύγχυση για τις επόμενες κινήσεις της BoE - Επιμένει για λήξη του έκτακτου προγράμματος στις 14/10
Ο εκπρόσωπος της BoE δήλωσε ότι η προθεσμία παραμένει σε ισχύ
Σχετικά Άρθρα
Σύγχυση επικρατεί σχετικά με τις προθέσεις της Bank of England για το έκτακτο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων που ανακοίνωσε μετά το κραχ στη στερλίνα.
Εκπρόσωπος της Τράπεζας της Αγγλίας επανέλαβε την προειδοποίηση του διοικητή της Andrew Bailey ότι η κεντρική τράπεζα θα τερματίσει το πρόγραμμα έκτακτης αγοράς ομολόγων την Παρασκευή.
Ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι η προθεσμία του Bailey παραμένει σε ισχύ, σύμφωνα με το Bloomberg.
«Το μήνυμά μου προς τα εμπλεκόμενα funds και όλες τις επιχειρήσεις είναι ότι έχετε τρεις ημέρες ακόμα», δήλωσε ο διοικητής της BoE στην ετήσια συνάντηση του Ινστιτούτου Διεθνούς Χρηματοοικονομικής στην Ουάσινγκτον την Τρίτη.
«Πρέπει να το κάνετε αυτό», πρόσθεσε.
Ο εκπρόσωπος αρνήθηκε να σχολιάσει σημερινό δημοσίευμα των Financial Times, σύμφωνα με το οποίο η Bank of England ενημέρωσε ορισμένους δανειστές την Τρίτη ότι ήταν έτοιμη να παρατείνει το έκτακτο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, μετά τη λήξη της προθεσμίας, την  Παρασκευή 14 Οκτωβρίου.

Αυστηρότεροι κανόνες για τα συνταξιοδοτικά ταμεία

Την ίδια ώρα, η Τράπεζα της Αγγλίας ανακοίνωσε οι χρηματοπιστωτικές ρυθμιστικές αρχές της Βρετανίας θα συνεργαστούν για να αυστηροποιήσουν τους κανόνες για τα συνταξιοδοτικά ταμεία που χρησιμοποιούν παράγωγα για να ασφαλίζονται έναντι μεγάλων κινήσεων στις αγορές ομολόγων.
Η BoE δήλωσε ότι θα συνεργαστεί με τη Financial Conduct Authority και τη Ρυθμιστική Αρχή Συντάξεων για να "διασφαλίσει τη θέσπιση αυστηρότερων προτύπων" σχετικά με τη χρήση στρατηγικών επενδύσεων με βάση τις υποχρεώσεις (liability-driven investment - LDI).
Τα κεφάλαια LDI έχουν υποστεί σοβαρή πίεση μετά τη ραγδαία επιδείνωση στα ομόλογα, μετά την είδηση της δέσμης μη χρηματοδοτούμενων φορολογικών περικοπών της κυβέρνησης, ύψους 45 δισ. λιρών.
Τα LDI είναι ένα δημοφιλές προϊόν που πωλείται από διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων σε συνταξιοδοτικά ταμεία, χρησιμοποιώντας παράγωγα για να τα βοηθήσουν να συνδυάσουν τα περιουσιακά στοιχεία με τις υποχρεώσεις, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος έλλειψης χρημάτων για την πληρωμή των συνταξιούχων.
Το LDI χρησιμοποιείται για την αντιστάθμιση των συνταξιοδοτικών περιουσιακών στοιχείων αξίας περίπου 1,6 τρισ. λιρών, πάνω από το μισό του τομέα στη Βρετανία, αλλά τα συνταξιοδοτικά ταμεία δυσκολεύτηκαν να καλύψουν υψηλότερες απαιτήσεις για την εξασφάλιση των παραγώγων που χρησιμοποιούνται στη στρατηγική, αναγκάζοντας την BoE να παρέμβει στην αγορά των gilts.
Η BoE έχει δώσει προθεσμία στον τομέα των συντάξεων μέχρι την Παρασκευή για να βρει αρκετή ρευστότητα ώστε να ανταποκριθεί σε τυχόν μελλοντικές μεγάλες αυξήσεις των αποδόσεων των ομολόγων,  μετά τη λήξη της στήριξης από την κεντρική τράπεζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης