Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Η ΙΚΕΑ απέλυσε 10.000 υπαλλήλους

Ρωσία: Η ΙΚΕΑ απέλυσε 10.000 υπαλλήλους
Στις 4 Μαρτίου, η ΙΚΕΑ έκλεισε προσωρινά τα καταστήματά της στη Ρωσία εν μέσω της ρωσικής ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία, υλικοτεχνικών προβλημάτων αλλά και κυρώσεων.
Σχετικά Άρθρα
Η αλυσίδα καταστημάτων οικιακών ειδών ΙΚΕΑ απέλυσε 10.000 υπαλλήλους στη Ρωσία, από τον συνολικό αριθμό εργαζομένων στη χώρα που φτάνουν τις 12.000 , δήλωσε ο Jesper Brodin, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ingka (η μητρική εταιρεία του λιανοπωλητή), σε συνέντευξή του στο AFP .
Το πρακτορείο, επικαλούμενο τα στοιχεία της εταιρείας, σημειώνει ότι οι πωλήσεις του αυξήθηκαν κατά 6% σε ετήσιους όρους και το τρέχον έτος χαρακτηρίστηκε «δύσκολο» εκεί λόγω του πληθωρισμού και της περικοπής των δραστηριοτήτων στη Ρωσία τον Μάρτιο.
Η ΙΚΕΑ «έπρεπε ήδη να αποχαιρετήσει» 10.000 υπαλλήλους στη Ρωσία, είπε ο Brodin.
Στις 4 Μαρτίου, η ΙΚΕΑ έκλεισε προσωρινά τα καταστήματά της στη Ρωσία εν μέσω ρωσικής ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία, υλικοτεχνικών προβλημάτων και κυρώσεων.
Στα μέσα Ιουνίου, έγινε γνωστό ότι η εταιρεία αναζητούσε αγοραστές για τα τέσσερα εργοστάσιά της στη Ρωσία, καθώς και μείωσε το προσωπικό και πουλούσε τα υπόλοιπα προϊόντα.
Η πώληση για εργαζόμενους έγινε στα τέλη Ιουνίου στα καταστήματα της αλυσίδας.
Στις 5 Ιουλίου ξεκίνησε μια διαδικτυακή πώληση για πελάτες, η οποία ολοκληρώθηκε στις 15 Αυγούστου.
Κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου τα καταστήματα ήταν ανοιχτά μόνο για την έκδοση ολοκληρωμένων παραγγελιών, καθώς και για την επιστροφή και ανταλλαγή εμπορευμάτων.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης