Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε αντιτρομοκρατικό καθεστώς η Λευκορωσία – Φόβοι για επιθέσεις από γειτονικά κράτη

Σε αντιτρομοκρατικό καθεστώς η Λευκορωσία – Φόβοι για επιθέσεις από γειτονικά κράτη
Πρόσφατα ο πρόεδρος Lukashenko υποστήριξε ότι Πολωνία, Λιθουανία και Ουκρανία ετοιμάζουν μαχητές για τρομοκρατικές επιθέσεις στη Λευκορωσία
Σχετικά Άρθρα

Σε καθεστώς αντιτρομοκρατικής επιχείρησης έχει τεθεί η Λευκορωσία, καθώς όπως υποστήριξε πρόσφατα ο Λευκορώσος πρόεδρος, Alexander Lukashenko, υπάρχουν φόβοι για τρομοκρατικά χτυπήματα στην χώρα από μαχητές που ετοιμάζονται σε Ουκρανία, Πολωνία και Λιθουανία.
Το αντιτρομοκρατικό καθεστώς που επιβλήθηκε στη Λευκορωσία ανακοίνωσε σε δηλώσεις του στη ρωσική εφημερίδα «Izvestia» ο υπουργός Εξωτερικών της Λευκορωσίας, Vladimir Makey, ο οποίος υποστήριξε πως υπάρχουν φόβοι για προκλήσεις από γειτονικά κράτη.
«Στις μέρες μας, δυστυχώς, ο κόσμος έχει γίνει τόσο απρόβλεπτος που δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε κανέναν.
Για αυτό και είμαστε υποχρεωμένοι να φροντίσουμε εμείς για την ασφάλεια μας, και όπως είπε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, πρέπει να υπερασπιστούμε τους ανθρώπους και να κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε ότι κανένας κατακτητής δεν θα πατήσει το πόδι του στη γη μας» υπογράμμισε ο Makey.
«Έχει επιβληθεί ένα καθεστώς αντιτρομοκρατικής επιχείρησης.
Πράγματι, υπήρχαν πληροφορίες ότι ορισμένα γειτονικά κράτη σχεδίαζαν να προκαλέσουν προβοκάτσια, η οποία έχει να κάνει με την κατάληψη ορισμένων τμημάτων του εδάφους της Λευκορωσίας» υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών της Λευκορωσίας.

Είμαστε έτοιμοι

Όπως είπε, σε αυτήν την περίπτωση, δεν πρέπει να μείνει αναπάντητο τίποτα.
«Οι Ένοπλες Δυνάμεις, οι δομές επιβολής του νόμου και οι ειδικές υπηρεσίες μπορούν να αποκρούσουν κάθε πρόκληση που μπορεί να προκύψει από γειτονικά κράτη» ανέφερε ο Makey.
Υπενθυμίζεται πως πριν λίγες ημέρες, στις 10 Οκτωβρίου, ο πρόεδρος Lukashenko είχε αναφέρει ότι στην Ουκρανία δεν συζητούν απλά, αλλά σχεδιάζουν να χτυπήσουν στο έδαφος της Λευκορωσίας, επισημαίνοντας ότι το Κίεβο ωθείται σε αυτήν την κίνηση από τη Δύση προκειμένου να σύρουν στην πολεμική σύρραξη και τους Λευκορώσους.

Κοινή δύναμη με τη Ρωσία

Ήταν την ίδια ημέρα που ο Lukashenko ανακοίνωσε την ανάπτυξη μιας κοινής στρατιωτικής δύναμης με τη Ρωσία, η οποία όπως είχε πει, θα αναπτυχθεί στα δυτικά σύνορα της Λευκορωσίας.
Όπως είπε ο Lukashenko, η εξέλιξη αυτή αποτελεί μια απάντηση στην επιδείνωση της στρατιωτικής έντασης στον πόλεμο της Ουκρανίας.
Σύμφωνα με το Λευκορώσο πρόεδρο, οι δύο χώρες θα αναπτύξουν μια περιφερειακή στρατιωτική δύναμη, η οποία έχει ήδη αρχίσει να συγκεντρώνεται και η οποία προβλέπεται από τα έγγραφα που έχουν υπογράψει οι δύο χώρες στο πλαίσιο της ενωσιακής δομής που έχουν συμφωνήσει.
«Δεδομένης της επιδείνωσης στα δυτικά σύνορα του κράτους της Ένωσης, συμφωνήσαμε να αναπτύξουμε μια περιφερειακή ομάδα δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας.
Αυτό είναι σύμφωνο με τα έγγραφά μας.
Αυτά λένε ότι εάν το επίπεδο απειλής φτάσει στο επίπεδο που είναι τώρα, αρχίζουμε να χρησιμοποιούμε την ομάδα δυνάμεων της Ένωσης Κράτους.
Η βάση (το έλεγα πάντα αυτό) αυτής της ομάδας είναι ο στρατός, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας.
Πρέπει να σας ενημερώσω ότι ο σχηματισμός αυτής της ομάδας έχει αρχίσει.
Συνεχίζεται, νομίζω, εδώ και δύο ημέρες.
Έδωσα εντολή να ξεκινήσει ο σχηματισμός αυτής της ομάδας» είχε αναφέρει ο Lukashenko.

Μας απειλούν

Όπως είπε ο Lukashenko, η Λευκορωσία δέχεται απειλές από το ΝΑΤΟ και από άλλα κράτη.
Μάλιστα ο Λευκορώσος πρόεδρος φέρεται να υποστήριξε πως η Ουκρανία ετοιμάζεται να εισβάλλει στη Λευκορωσία, επισημαίνοντας πως η χώρα του είναι έτοιμη να απαντήσει επαρκώς σε οποιονδήποτε εχθρό του.
«Έδωσα εντολή στο Υπουργείο Άμυνας και στην Επιτροπή Κρατικής Ασφάλειας να επεξεργαστούν μια πιθανή σειρά μέτρων για τον έλεγχο της κατάστασης και το πώς θα πρέπει να αντιδράσουμε.
Αλλά προειδοποιώ ξανά: θα απαντήσουμε δυναμικά σε οποιονδήποτε εχθρό.
Έχουμε προετοιμαστεί για αυτό δεκαετίες.
Εάν χρειαστεί, θα απαντήσουμε» είχε υποστηρίξει ο Λευκορώσος πρόεδρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης