Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Παραμένει στην κούρσα για την πρωθυπουργία η Penny Mordaunt - Υποψήφιος ο Johnson, δηλώνει υπουργός

Βρετανία: Παραμένει στην κούρσα για την πρωθυπουργία η Penny Mordaunt - Υποψήφιος ο Johnson, δηλώνει υπουργός
Η Penny Mordaunt ξεκαθάρισε ότι παραμένει στη μάχη για να γίνει η επόμενη πρωθυπουργός της Βρετανίας

Στην κούρσα διαδοχής της Liz Truss στην πρωθυπουργία της Βρετανίας θα συμμετάσχει ο Boris Johnson, όπως δήλωσε ο Chris Heaton Harris, υπουργός αρμόδιος για τη Βόρεια Ιρλανδία, αλλά και η Penny Mordaunt, όπως η ίδια δήλωσε.
Ο Boris Johnson, ο Rishy Sunak και η Penny Mordaunt προσπαθούν να εξασφαλίσουν τη στήριξη 100 βουλευτών προκειμένου να συμμετάσχουν ως υποψήφιοι στη διαδικασία ανάδειξης του επόμενου πρωθυπουργού και αντικατάστασης της Liz Truss που αναγκάστηκε να παραιτηθεί μέσα σε διάστημα μόλις έξι εβδομάδες από την ηγεσία της χώρας.
Ο Chris Heaton Harris , υπουργός αρμόδιος για τη Βόρεια Ιρλανδία, δήλωσε την Κυριακή 23/10 στο Sky News ότι ο Boris Johnson θα συμμετάσχει στην κούρσα για την Downing Street και μάλιστα, έχοντας αρκετή στήριξη από τους βουλευτές για να περάσει το όριο των 100 ψήφων.
«Ναι, αυτό πιστεύω», «έχουμε όντως τους αριθμούς…δεν είναι αυτό πρόβλημα», είπε ο Chris Heaton Harris κληθείς να απαντήσει εάν ο Johnson θα είναι υποψήφιος.
Ωστόσο, γνωστές προσωπικότητες, που στο παρελθόν στήριξαν τον Johnson εμφανίστηκαν πλέον να τάσσονται υπέρ του πρώην υπουργού Οικονομικών Rishy Sunak, εν όψει μιας πρώτης ψηφοφορίας των Συντηρητικών βουλευτών τη Δευτέρα 24/10.

Παραμένει στην κούρσα για την πρωθυπουργία η Penny Mordaunt

Η Penny Mordaunt ξεκαθάρισε ότι παραμένει στη μάχη για να γίνει η επόμενη πρωθυπουργός της Βρετανίας , παρόλο που βρίσκεται πίσω από τους αντιπάλους της Rishy Sunak και Boris Johnson σε ό,τι αφορά τον αριθμό των δεδηλωμένων υποστηρικτών τους, απορρίπτοντας έτσι δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο έχει συζητήσει μια συμφωνία με τον Johnson.
«Είμαι πολύ βέβαιη για τη διαδικασία που ακολουθούμε. Σας λέω ότι είμαι σε αυτό για το κερδίσω» δήλωσε η ίδια την Κυριακή 23/10 στο BBC.
Η Penny Mordaunt χαρακτήρισε «απολύτως ψευδές» το δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο συζήτησε με τον Boris Johnson την αποχώρησή της από τη διαδικασία, με αντάλλαγμα ένα αξίωμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης