Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι αρχηγοί των γενικών επιτελείων Ρωσίας - ΗΠΑ συζήτησαν τους κινδύνους της «βρόμικης βόμβας» στην Ουκρανία

Οι αρχηγοί των γενικών επιτελείων Ρωσίας - ΗΠΑ συζήτησαν τους κινδύνους της «βρόμικης βόμβας» στην Ουκρανία
Επρόκειτο για τις πρώτες συνομιλίες που είχαν οι κορυφαίοι Αμερικανοί και Ρώσοι στρατηγοί από τον περασμένο Μάιο
Σχετικά Άρθρα

O αρχηγός του γενικού επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Valery Gerasimov και ο επικεφαλής των αρχηγών των γενικών επιτελείων των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ Mark Milley, είχαν τηλεφωνική συνομιλία και συζήτησαν το ενδεχόμενο που έθεσε η Μόσχα να χρησιμοποιήσει η Ουκρανία την «βρόμικη βόμβα», μετέδωσε το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το RIA Novosti.
Η συνομιλία έλαβε χώρα λίγη ώρα αφότου υπήρξε μια παρόμοια συνομιλία μεταξύ του Gerasimov και του Βρετανού ομολόγου του.
Οι υπουργοί Εξωτερικών της Γαλλίας, της Βρετανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσαν νωρίτερα ότι απέρριψαν τους «ψευδείς ισχυρισμούς της Ρωσίας».
Η Ουκρανία δήλωσε ότι οι κατηγορίες εναντίον της είναι μια ένδειξη ότι Μόσχα είναι εκείνη που σχεδίαζε μια παρόμοια επίθεση και θα κατηγορούσε το Κίεβο.
Οι συνομιλίες που είχαν σήμερα οι κορυφαίοι Αμερικανοί και Ρώσοι στρατηγοί ήταν οι πρώτες από τον Μάιο, δήλωσε στο Reuters Αμερικανός αξιωματούχος που διατήρησε την ανωνυμία του.
Ο αξιωματούχος δεν προέβη άμεσα σε περαιτέρω λεπτομέρειες για την συνομιλία μεταξύ του Αμερικανού στρατηγού Mark Milley και του Ρώσου στρατηγού Valery Gerasimov.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ σε επίπεδο αργηχών Γενικών Επιτελειών ακολούθησαν τις αντίστοιχες συνομιλίες, για ο ίδιο θέμα που έχουν ξεκινήσει εδώ και τρεις μέρες με πρωτοβουλία της Ρωσίας σε επίπεδο Υπουργών  Άμυνας.
Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Sergey Shoigu είχε δυο φορές μέσα σε τρεις μέρες τηλεφωνική συνομιλία με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin, καθώς επίσης και με τους ομολόγους του από τη Βρετανία, τη Γαλλία Sebastien Lecornu και την Τουρκία Hulusi Akar αντίστοιχα, προκειμένου να τους ενημερώσει για πιθανή προβοκάτσια εκ μέρους της Ουκρανίας με την χρήση «βρώμικης βόμβας», με σκοπό την κλιμάκωση του πολέμου.
Παρά τις ρωσικές προειδοποιήσεις για πιθανή χρήση βρώμικης βόμβας από την Ουκρανία ως προβοκάτσια, ο Volodymyr Zelensky επιμένει στην αντιστροφή της πραγματικότητας και υποστηρίζει πως μόνο η Ρωσία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στην Ευρώπη.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης