Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stoltenberg (NATO): Οι αμερικανικές, ενδιάμεσες εκλογές δεν άλλαξαν την υποστήριξη της Ουάσιγκτον προς την Ουκρανία

Stoltenberg (NATO): Οι αμερικανικές, ενδιάμεσες εκλογές δεν άλλαξαν την υποστήριξη της Ουάσιγκτον προς την Ουκρανία
Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας αναγνώρισε ότι στις δημοκρατικές χώρες του ΝΑΤΟ «υπάρχουν πάντα φωνές με διαφορετικές απόψεις»

Οι ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ δεν άλλαξαν την υποστήριξη της Ουάσιγκτον προς το Κίεβο είπε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Stoltenberg σε δημοσιογράφους μετά από συνάντηση με τον Βρετανό πρωθυπουργό Sunak στο Λονδίνο.
"Είναι απολύτως σαφές ότι υπάρχει ισχυρή υποστήριξη στις ΗΠΑ για τη συνέχιση της βοήθειας στην Ουκρανία. Και αυτό δεν έχει αλλάξει με τις αμερικανικές εκλογές χθες", είπε.
Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας αναγνώρισε ότι στις δημοκρατικές χώρες του ΝΑΤΟ «υπάρχουν πάντα φωνές με διαφορετικές απόψεις». «Αλλά, φυσικά, η πλειοψηφία είναι υπέρ του να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία», πρόσθεσε.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία στις ενδιάμεσες εκλογές που διεξήχθησαν στις 8 Νοεμβρίου και η επεξεργασία των ψηφοδελτίων συνεχίζεται. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της διαθήκης, θα εκλεγούν και τα 435 μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων του αμερικανικού Κογκρέσου και το ένα τρίτο της Γερουσίας του. Επιπλέον, εκλέγονται οι κυβερνήτες 36 πολιτειών και 3 υπερπόντιων εδαφών των ΗΠΑ. Τοπικοί αναλυτές δεν αποκλείουν ότι το κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα μπορεί να χάσει τον έλεγχο τόσο της Βουλής των Αντιπροσώπων όσο και της Γερουσίας μετά τις εκλογές, υποχωρώντας στην αντιπολίτευση που εκπροσωπείται από τους Ρεπουμπλικάνους.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης