Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μελέτη Sheba Medical Center: Η προστασία της 4ης δόσης του εμβολίου Pfizer εξαφανίζεται μετά από 4 μήνες

Μελέτη Sheba Medical Center: Η προστασία της 4ης δόσης του εμβολίου Pfizer εξαφανίζεται μετά από 4 μήνες
Η μελέτη, που διεξήχθη μεταξύ εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης στο Ιατρικό Κέντρο Sheba (Sheba Medical Center), το μεγαλύτερο νοσοκομείο στο Ισραήλ, διαπίστωσε ότι η ανοσολογική προστασία της 4ης δόσης «ήταν πολύ μικρότερη και είχε εξασθενίσει εντελώς 13 εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό»
Σχετικά Άρθρα

Ισραηλινή μελέτη διαπιστώνει ότι τα επίπεδα αντισωμάτων μετά από μια τέταρτη δόση του εμβολίου Pfizer BioNTech για τον Covid επιστρέφουν σε παρόμοια επίπεδα όπως μετά την 3η δόση μετά από περίπου τέσσερις μήνες.
Η μελέτη, που διεξήχθη μεταξύ εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης στο Ιατρικό Κέντρο Sheba (Sheba Medical Center), το μεγαλύτερο νοσοκομείο στο Ισραήλ, διαπίστωσε ότι η ανοσολογική προστασία της 4ης δόσης «ήταν πολύ μικρότερη και είχε εξασθενίσει εντελώς 13 εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό».
Διαπιστώνει «καμία ουσιαστική πρόσθετη αποτελεσματικότητα σε μια τρίτη δόση στις 15 έως 26 εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό».
Οι συγγραφείς της μελέτης κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αυτά τα ευρήματα υποδηλώνουν ότι η 4η δόση και οι πιθανές μελλοντικές δόσεις «πρέπει να χορηγούνται με σύνεση ώστε να συμπίπτουν με τα κύματα της νόσου ή να είναι διαθέσιμα εποχιακά, παρόμοια με το εμβόλιο της γρίπης».

Μολύνονται οι εμβολιασμένοι

Oι ερευνητές εξέτασαν την ανοσολογική απόκριση 6.113 εργαζομένων και πραγματοποίησαν μηνιαία παρακολούθηση των επιπέδων αντισωμάτων στο αίμα τους.
Επιπλέον, πραγματοποίησαν ανάλυση αποτελεσματικότητας εμβολίου σε 11.176 υπαλλήλους μετά τη 2η, 3η και 4η δόση.
Τα εβδομαδιαία επίπεδα αντισωμάτων σε όλη την περίοδο μετά τη λήψη της 3ης και 4ης δόσης βρέθηκαν να είναι παρόμοια και η μελέτη διαπίστωσε πως ήταν υψηλότερα από ό,τι μετά τη λήψη της 2ης δόσης.
Η αποτελεσματικότητα της 4ης δόσης κατά της λοίμωξης ξεκίνησε μόλις στο 52% κατά τις πρώτες πέντε εβδομάδες μετά τη χορήγηση και έπεσε σε αρνητικό 2% στις 15 έως 26 εβδομάδες.
Ένας αυξανόμενος αριθμός μελετών έχει ανιχνεύσει αρνητική αποτελεσματικότητα, πράγμα που σημαίνει ότι οι εμβολιασμένοι έχουν περισσότερες πιθανότητες να μολυνθούν.
Η Pfizer δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό, αναφέρει ο ιστότοπος Epoch Times.
Μια ισραηλινή μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Nature Communications στις 7 Νοεμβρίου διαπίστωσε ότι η βραχύβια ανοσία και η ταχεία εξασθένηση του εμβολίου Pfizer BioNTech για τον Covid καθιστούν αναγκαία την επανεκτίμηση των μελλοντικών εκστρατειών εμβολιασμού κατά του ιού.
premium.JPG



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης