Τελευταία Νέα
Διεθνή

Soylu (Τουρκία): Το ΡΚΚ πίσω από την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη – Συνελήφθη ο δράστης

Soylu (Τουρκία): Το ΡΚΚ πίσω από την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη – Συνελήφθη ο δράστης
Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών δεν διευκρίνισε εάν ήταν άντρας ή γυναίκα το πρόσωπο που τοποθέτησε τη βόμβα
Σχετικά Άρθρα

Το ΡΚΚ είναι πίσω από τη βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη υποστήριξε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Suleyman Soylu αναφερόμενος στη χθεσινή βομβιστική επίθεση που άφησε πίσω της τουλάχιστον 6 νεκρούς και πάνω από 80 τραυματίες.
«Το πρόσωπο που τοποθέτησε τη βόμβα συνελήφθη.
Βάσει των συμπερασμάτων μας, η τρομοκρατική οργάνωση PKK είναι υπεύθυνη για την έκρηξη της βόμβας» υποστήριξε ο Soylu, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
Πάντως ο Soylu δεν διευκρίνισε εάν το πρόσωπο που συνελήφθη ήταν άντρας ή γυναίκα.
Σημειώνεται πως ο πρόεδρος Erdogan είχε αναφέρει πως δράστης ήταν μια γυναίκα.

Εμπλοκή με Σουηδία, Φινλανδία

Το περιστατικό αυτό ήρθε σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή δεδομένου ότι η Τουρκία απειλεί με βέτο την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ λόγω της «ανεκτικής» στάσης που τηρούν απέναντι στους Κούρδους της Τουρκίας (ΡΚΚ) και της Συρίας (YPG), οργανώσεις τις οποίες η Άγκυρα θεωρεί τρομοκρατικές.
Η τουρκική κυβέρνηση απαίτησε την έκδοση μελών της κουρδικής αυτονομιστικής οργάνωσης από τις σουηδικές αρχές σε μνημόνιο κατανόησης που υπεγράφη τον Ιούνιο με τη Σουηδία και τη Φινλανδία.
Σημειώνεται πως τον Οκτώβριο, οι τουρκικές αρχές κατηγορήθηκαν από την τουρκική αντιπολίτευση για τη χρήση χημικών όπλων εναντίον μαχητών του PKK.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης