Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραδοχή Milley (αρχιστρατηγός ΗΠΑ): Οι Ουκρανοί δεν μπορούν να νικήσουν, οι Ρώσοι υπερτερούν - Ελπίζουμε σε πολιτική λύση

Παραδοχή Milley (αρχιστρατηγός ΗΠΑ): Οι Ουκρανοί δεν μπορούν να νικήσουν, οι Ρώσοι υπερτερούν - Ελπίζουμε σε πολιτική λύση
Δεν αναμένεται ουκρανική νίκη σύντομα, ίσως επικρατήσει πολιτική λύση, λέει το αμερικανικό Πεντάγωνο
Σχετικά Άρθρα

Υποβάθμισε τις πιθανότητες οι Ουκρανοί να κερδίσουν τον πόλεμο εναντίον των Ρώσων ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων Mark Milley, αναφέροντας πως η Ρωσία έχει σημαντική ισχύ στο πεδίο, παρά τις αποτυχίες και τις ήττες της σε μάχες, και παραμένει πιο δυνατή από τις δυνάμεις του καθεστώτος του Κιέβου.
Όπως είπε, η πιθανότητα μιας νίκης των Ουκρανών, αν την ορίζαμε ως εκδίωξη των Ρώσων από όλη την Ουκρανία και ανάκτηση της Κριμαίας, είναι ελάχιστη – τουλάχιστον σε στρατιωτικό επίπεδο».
Από την άλλη, «μπορεί να υπάρξει πολιτική λύση, με τους Ρώσους να αποσύρονται.
Αυτό είναι δυνατό» πρόσθεσε.
Όπως επισήμανε ο Αμερικανός στρατηγός, η ρωσική εισβολή έχει αποτύχει σε όλα τα μέτωπα και ως εκ τούτου η Μόσχα διεξάγει μια «εκστρατεία τρόμου» στην Ουκρανία.
Εκτίμησε δε ότι εξαπέλυσε χτες τη μεγαλύτερη πιθανώς πυραυλική της επίθεση, με αποτέλεσμα το ένα τέταρτο των Ουκρανών να μην έχουν ρεύμα.
Σύμφωνα με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, οι ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας συνιστούν «έγκλημα πολέμου».
Ο Στρατηγός Milley ανέφερε ακόμα ότι επιχειρήθηκε επικοινωνία με τους Ρώσους ομολόγους τους μετά το πυραυλικό περιστατικό χτες στην Πολωνία, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

«Η Ουκρανία αντέχει»

Σε κάθε περίπτωση πάντως, σύμφωνα με την ανώτατη στρατιωτική ηγεσία των ΗΠΑ, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα υποστηρίξουν την Ουκρανία στις προσπάθειές που καταβάλλει να αμυνθεί απέναντι στις ρωσικές δυνάμεις εισβολής «για όσο χρόνο χρειαστεί».
Σύμφωνα με τον Αμερικανό αρχιστράτηγο, «η Ουκρανία ακόμη αντέχει, δεν υποχωρεί, είναι ελεύθερη και θέλει να παραμείνει ελεύθερη».
Ο ίδιος επισήμανε ότι εξαρτάται από το Κίεβο πότε και πώς θα διαπραγματευτεί με τη Μόσχα.
Τόσο ο στρατηγός Milley, όσο και ο υπουργός Άμυνας Loyd Austin, υπογράμμισαν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα στηρίξουν την Ουκρανία «για όσο και αν χρειαστεί».

Μεγαλοπρεπές άδειασμα

Στο μεταξύ, ένα μεγαλοπρεπές άδειασμα επεφύλασσαν οι ΗΠΑ στο ανδρείκελό τους στην Ουκρανία, τον Volodoymyr Zelensky, ο οποίος επέμεινε μέχρι τελευταία στιγμή, πως ο πύραυλος που έπεσε στην Πολωνία το βράδυ της Τρίτης (15/11) ήταν ρωσικός.
Μάλιστα ο Ουκρανός πρόεδρος ζητούσε τη διεξαγωγή έρευνας με τη συμμετοχή του Κιέβου.
Η Ουάσινγκτον δεν έχει δει τίποτα που να έρχεται σε αντίθεση με την προκαταρκτική εκτίμηση της Πολωνίας ότι ένας πύραυλος που έπεσε στο έδαφος της, την Τρίτη, προήλθε πιθανότατα από την ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα, δήλωσε την Τετάρτη (16/11/2022) η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, Adrienne Watson.
«Όποια και αν είναι τα τελικά συμπεράσματα, είναι σαφές ότι το μέρος που τελικά ευθύνεται για αυτό το τραγικό περιστατικό είναι η Ρωσία, η οποία εκτόξευσε ένα μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων στην Ουκρανία, στοχεύοντας ιδιαίτερα μη στρατιωτικές υποδομές», είπε η Watson προσθέτοντας ότι η Ουκρανία διατηρεί το δικαίωμα αυτοάμυνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης