Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γκρεμίζει την ενεργειακή υποδομή της Ουκρανίας η Ρωσία – Χωρίς ρεύμα Κίεβο Kharkiv, Kherson – Νέα επίθεση με 60 πυραύλους

Γκρεμίζει την ενεργειακή υποδομή της Ουκρανίας η Ρωσία – Χωρίς ρεύμα Κίεβο Kharkiv, Kherson – Νέα επίθεση με 60 πυραύλους
Εκρήξεις αναφέρθηκαν στο Κίεβο και σε πολλές πόλεις της κεντρικής και ανατολικής Ουκρανίας
Σχετικά Άρθρα
Νέες καταστροφές στην ενεργειακή υποδομή της Ουκρανίας με αποτέλεσμα ολόκληρες πόλεις, όπως το Κίεβο και το Kharkiv να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα αλλά και νερό, προκάλεσε η σημερινή νέα μαζική πυραυλική επίθεση της Ρωσίας.
Εκρήξεις αναφέρθηκαν στο Κίεβο, στο Kharkiv, στο Dnipro, στη Vinnitsa και σε πολλές ακόμα περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Ουκρανίας, ενώ νωρίτερα είχαν ηχήσει οι σειρήνες της αντιαεροπορικής άμυνας στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.
Συνέπεια της νέας αυτής μαζικής επίθεσης, όπως υποστηρίζει ανώτερος αξιωματούχος από την προεδρία της Ουκρανίας, είναι να ακολουθήσουν έκτακτες διακοπές ρεύματος σε όλη την χώρα.
Βάσει αναφορών από τους Ουκρανούς, η Ρωσία εκτόξευσε τουλάχιστον 60 πυραύλους.


Χωρίς ρεύμα και νερό το Κίεβο

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τεράστιες καταστροφές στην ενεργειακή υποδομή της Ουκρανίας.
Στο Κίεβο, οι ουκρανικές αρχές αν και ακόμα δεν έχουν διευκρινίσει τι είδους ζημιές και σε τι βαθμό έχουν καταγραφεί, επισημαίνουν ότι θα υπάρξουν έκτακτες διακοπές στην ηλεκτροδότηση.
Επιπλέον, ο δήμαρχος της πόλης, Vitaly Klitschko υποστήριξε ότι έχει διακοπεί η παροχή νερού σε όλες τις συνοικίες της πόλης λόγω των ζημιών στην ενεργειακή υποδομή.
Σύμφωνα με τον Klitschko, εκρήξεις καταγράφηκαν σήμερα στη νοτιοδυτική συνοικία Holosiivkyi, αλλά και στις ανατολικές συνοικίες Dniprovskyi και Desnyanskyi, χωρίς όμως ακόμα να είναι σαφές εάν οι εκρήξεις αυτές προκλήθηκαν από τους ρωσικούς πυραύλους ή από τα αντιαεροπορικά ουκρανικά πυρά.

Στο σκοτάδι και το Kharkiv

Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στο Kharkiv, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας.
Ο τοπικός κυβερνήτης σημείωσε ότι από τους βομβαρδισμούς επλήγησαν κρίσιμες υποδομές, ενώ και η εταιρεία παροχής ενέργειας Oblenegro επεσήμανε ότι έχει διακοπεί εντελώς η ηλεκτροδότηση στην πόλη.

Ζημιές στην Οδησσό, δύο νεκροί στο Kryvyi Rih

Ζημιές όμως σε σημαντικές υποδομές αναφέρθηκαν και στην Οδησσό, ενώ ο Valentyn Reznichenko, επικεφαλής στην επαρχία της Dnipro, έκανε λόγο για δύο νεκρούς και για πέντε τραυματίες – ανάμεσα τους και δύο παιδιά – όταν πύραυλος έπληξε περιοχή κατοικιών στο Kryvyi Rih.
Διακοπές στην ηλεκτροδότηση αναφέρθηκαν και στην Kherson, η οποία όμως προκλήθηκε από χθεσινές πυραυλικές επιθέσεις.
Ο περιφερειάρχης της Kherson υποστήριξε ότι ο «σφοδρός βομβαρδισμός στόχευσε κρίσιμης σημασίας υποδομή» με αποτέλεσμα όλη η περιοχή να βυθιστεί στο σκοτάδι.

Διήμερο πυραυλικών επιθέσεων

Εκτιμάται ότι εκατομμύρια Ουκρανοί παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, θέρμανση και σε αρκετές περιπτώσεις χωρίς νερό.
Τις τελευταίες ώρες η Ρωσία έχει πυκνώσει τις πυραυλικές της επιθέσεις κατά κρίσιμων υποδομών της Ουκρανίας.
Είναι χαρακτηριστικό, όπως είπε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky, πως οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν περισσότερες από 16 φορές την περιοχή της Kherson κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ωρου.
Η Ρωσία υποστηρίζει ότι στο στόχαστρο της μπαίνουν μόνο κρίσιμες υποδομές που αφορούν τον ανεφοδιασμό και τη στήριξη του ουκρανικού στρατού και ότι δεν πλήττει αστικούς στόχους.
Σύμφωνα με τους Ουκρανούς, στόχος της ρωσικής επίθεσης είναι να καταστραφεί το ηλεκτρικό δίκτυο και οι υποδομές στα μετόπισθεν της χώρας, έτσι ώστε να προκληθούν περαιτέρω δυσκολές στον εφοδιασμό των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και άρα οι Ρώσοι να μπορέσουν να καταγράψουν μεγαλύτερα κέρδη στο πεδίο των μαχών.
Μάλιστα, ο επικεφαλής του ουκρανικού στρατού υποστήριξε χθες Πέμπτη 15/12 ότι αναμένει νέα ρωσική επίθεση εναντίον του Κιέβου τους πρώτους μήνες του 2023 και ότι οι Ρώσοι ετοιμάζονται για μακράς διάρκειας στρατιωτικές επιχειρήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης