Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι άνθρωποι δεν ήταν ποτέ τόσο άρρωστοι - Δεν είναι Covid, η σούπερ-γρίπη θερίζει - «Γονατίζουν» τα νοσοκομεία και η οικονομία της Αγγλίας

Οι άνθρωποι δεν ήταν ποτέ τόσο άρρωστοι - Δεν είναι Covid, η σούπερ-γρίπη θερίζει - «Γονατίζουν» τα νοσοκομεία και η οικονομία της Αγγλίας
Την εβδομάδα έως τις 28 Νοεμβρίου, χάθηκαν 1.043.965 εργάσιμες ημέρες σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο λόγω «βήχα, κρυολογήματος και γρίπης», με κόστος 143 εκατομμυρίων λιρών για την οικονομία, σύμφωνα με στοιχεία της Goodshape, μιας εταιρείας ανάλυσης ευημερίας και απόδοσης των εργαζομένων
Το Ηνωμένο Βασίλειο χάνει πλέον περισσότερες εργάσιμες ημέρες λόγω της γρίπης, του βήχα και των λοιμώξεων που σχετίζονται με το κρυολόγημα από τον Covid-19, δείχνουν νέα δεδομένα.
Οι επιστήμονες έχουν προτείνει ότι η ξαφνική αύξηση των «σούπερ κρυολογημάτων» που αναγκάζουν τους ανθρώπους να φύγουν από την εργασία συνδέεται με τα πανδημικά lockdown και την απώλεια της ανοσίας σε ασθένειες του αναπνευστικού.
Έρχεται καθώς η αύξηση των λοιμώξεων του αναπνευστικού σαρώνει τον πληθυσμό και, στην περίπτωση της γρίπης, οδηγεί σε αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία.
Την εβδομάδα έως τις 28 Νοεμβρίου, χάθηκαν 1.043.965 εργάσιμες ημέρες σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο λόγω «βήχα, κρυολογήματος και γρίπης», με κόστος 143 εκατομμυρίων λιρών για την οικονομία, σύμφωνα με στοιχεία της Goodshape, μιας εταιρείας ανάλυσης ευημερίας και απόδοσης των εργαζομένων.
Κατά τη διάρκεια της ίδιας εβδομάδας, χάθηκαν 863.222 ημέρες λόγω του Covid, σύμφωνα με τα στοιχεία, κοστίζοντας στους εργοδότες £118 εκατομμύρια.
Αυτή είναι η πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας που ο Covid δεν ευθύνεται πλέον για τις περισσότερες απουσίες από την εργασία σύμφωνα με την Telegraph.

1671194105376.jpg
Οι εισαγωγές σε νοσοκομεία στην Αγγλία λόγω γρίπης έχουν επίσης ξεπεράσει πρόσφατα τις εισαγωγές για Covid, ανέφερε η Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου στην τελευταία της έκθεση επιτήρησης.
Η άνοδος της δραστηριότητας της γρίπης έρχεται σε μια περίοδο οξείας πίεσης στο NHS, το οποίο αντιμετωπίζει καθυστερημένες θεραπείες, ελλείψεις εργατικού δυναμικού και, πιο πρόσφατα, απεργίες προσωπικού.
Οι απουσίες στο χώρο εργασίας που σχετίζονται με βήχα, κρυολόγημα και γρίπη αυξάνονται σταθερά τους τελευταίους τρεις μήνες, σύμφωνα με τα στοιχεία του Goodshape, τα οποία προέρχονται από βάση δεδομένων που καλύπτει περισσότερα από 750.000 αρχεία εργαζομένων στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Περίπου 269.224 ημέρες χάθηκαν από αυτές τις μολύνσεις την εβδομάδα έως τις 5 Σεπτεμβρίου.
Μέχρι τις 28 Νοεμβρίου, ο αριθμός αυτός είχε εκτιναχθεί σε 1.043.965 – σχεδόν τριπλάσια αύξηση.
Συγκριτικά, ο αριθμός των ημερών που χάθηκαν από τον Covid κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου μειώθηκε από το ανώτατο όριο των 1.313.838 στις αρχές Οκτωβρίου σε 863.222 μέχρι το τέλος του περασμένου μήνα.
«Πιθανώς βλέπουμε περισσότερες λοιμώξεις από [βήχα, κρυολόγημα και γρίπη] τώρα επειδή η ανοσία στη μόλυνση είναι πιθανώς πολύ χαμηλή μετά τα lockdown», δήλωσε ο Paul Hunter, καθηγητής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της East Anglia και σύμβουλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
«Κατά μέσο όρο, πολλές λοιμώξεις είναι πιθανώς πιο σοβαρές από το κανονικό λόγω της μειωμένης προστασίας έναντι σοβαρών ασθενειών.
«Αλλά το σύνολο των τριών ετών μάλλον δεν είναι υψηλότερο, απλώς επικεντρώνονται στο πρόσφατο παρελθόν».
Ο Alun Baker, διευθύνων σύμβουλος της GoodShape, δήλωσε ότι «η ασθένεια των εργαζομένων είναι μια συνεχής πίεση για τους εργοδότες, η οποία επεκτείνεται από την εποχική ζήτηση ενώ κινείται σε μια δύσκολη οικονομία.
Και πρόσθεσε: «Οι φετινές πιέσεις είναι ιδιαίτερα ισχυρές καθώς αποκρούουμε τον πρόσθετο αντίκτυπο του «υπερψυχρού», του «διδημικού» και της απεργίας. Είναι μια πράξη εξισορρόπησης για να διασφαλιστεί ότι υπάρχει δυνατότητα για το άρρωστο προσωπικό να ξεκουραστεί και να αναρρώσει».

Το κύμα γρίπης θα μπορούσε να επιδεινώσει το ξέσπασμα του στρεπτόκοκκου Α

Παράλληλα με την αυξανόμενη δραστηριότητα της γρίπης, αυξάνεται επίσης ο αριθμός των ατόμων που είναι θετικοί στον ανθρώπινο μεταπνευμοϊό (hMPV), μια λοίμωξη του αναπνευστικού που προκαλεί συμπτώματα παρόμοια με το κοινό κρυολόγημα.
Το ποσοστό θετικότητας σε εθνικό επίπεδο αυξήθηκε από 3,5 τοις εκατό σε 4,9 τοις εκατό την εβδομάδα έως τις 15 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το UKHSA.
Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει ότι το εξελισσόμενο κύμα λοιμώξεων του αναπνευστικού θα μπορούσε να επιδεινώσει την τρέχουσα επιδημία στρεπτόκοκκου Α στο Ηνωμένο Βασίλειο , η οποία έχει σκοτώσει μέχρι στιγμής τουλάχιστον 19 παιδιά.
Ο στρεπτόκοκκος Α είναι το αιτιολογικό βακτήριο πίσω από την οστρακιά, ορισμένες λοιμώξεις του λαιμού και, πιο σπάνια, μπορεί να προκαλέσει σοβαρή νόσο, ιδιαίτερα σε μικρά παιδιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης