Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τι συνέβη και η Pratt & Whitney σταμάτησε την παραγωγή κινητήρων για τα F-35 της Lockheed Martin;

Τι συνέβη και η Pratt & Whitney σταμάτησε την παραγωγή κινητήρων για τα F-35 της Lockheed Martin;
Η Lockheed παρέδωσε 141 F-35 το 2022, λιγότερα από τα απαιτούμενα 148 εκ των συμβάσεων
Την αναστολή της παραγωγής των νέων κινητήρων που χρησιμοποιούνται για τα F-35 Lightning II της Lockheed Martin αποφάσισε η αμερικανική κατασκευάστρια αεροδιαστημικής Pratt & Whitney, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες για το τι πήγε στραβά όταν ένα stealth αεροσκάφος συνετρίβη σε διάδρομο του Τέξας τον περασμένο μήνα. 
Το Defense News έλαβε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το Joint Program Office του F-35, το οποίο εξηγεί ότι όλες οι παραδόσεις των κινητήρων F135 με μετάκαυση στροβιλοανεμιστήρα σταμάτησαν στις 27 Δεκεμβρίου από την Pratt & Whitney στη Lockheed.
Το JPO, η Υπηρεσία Διαχείρισης Αμυντικών Συμβάσεων, επεσήμανε το ατύχημα της 15ης Δεκεμβρίου με ένα F-35B που συνετρίβη στον Ναυτικό Αεροπορικό Σταθμό Joint Reserve Base Fort Worth. 
"Το Κοινό Γραφείο Προγράμματος F-35 και η Pratt & Whitney συμφώνησαν να καθυστερήσουν την προγραμματισμένη παράδοση και παραλαβή των κινητήρων F135 μέχρι να γίνουν γνωστές περαιτέρω πληροφορίες από την έρευνα και να διασφαλιστεί η ασφάλεια της πτήσης", δήλωσε το JPO. 

Προτεραιότητα η ασφάλεια των πιλότων

Ένα στέλεχος της Pratt & Whitney δήλωσε στο Defense News ότι οι παραδόσεις των F135 δεν έχουν ανασταλεί επίσημα.
"Δεν υπήρξε επίσημη αναστολή των παραδόσεων του F135 και συνεργαζόμαστε στενά με το Κοινό Γραφείο Προγράμματος σε όλες τις πτυχές της τρέχουσας έρευνας και του χρονοδιαγράμματος των παραδόσεων»,ανέφερε η Pratt & Whitney.
"Το F135 έχει περισσότερες από 600.000 ώρες πτήσης.
Η ασφάλεια για τον πιλότο είναι και θα συνεχίσει να είναι η νούμερο ένα προτεραιότητά μας", δήλωσε ο Jen Latka, αντιπρόεδρος των προγραμμάτων F135 της Pratt & Whitney.

#Breaking New much clearer video, courtesy Kitt Wilder, of STOL variant F35 B model landing JRB Fort Worth, and pilot ejects. Condition of pilot still unknown. @CBSDFW pic.twitter.com/BeERIeyhtO

— Doug Dunbar (@cbs11doug) December 15, 2022 >
"Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να σταματήσουν και οι παραδόσεις για τις δύο τελευταίες εβδομάδες του έτους, γεγονός που σήμαινε ότι η Lockheed παρέδωσε 141 F-35 το 2022, λιγότερα από τα συμβατικά απαιτούμενα 148", σημειώνει το Defense News. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης