Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημητρακόπουλος για Εύα Καϊλή: Δεν της επέτρεψαν να δει το παιδί της ως μοχλό πίεσης για να μιλήσει

Δημητρακόπουλος για Εύα Καϊλή: Δεν της επέτρεψαν να δει το παιδί της ως μοχλό πίεσης για να μιλήσει
Όπως υπενθύμισε ο κ. Δημητρακόπουλος, στις 22 Δεκεμβρίου ο ανακριτής των Βρυξελλών, Μισέλ Κλεζ, δήλωσε ότι δεν διαθέτει τα στοιχεία που θα μπορούσαν να στηρίξουν την κατηγορία της δωροδοκίας κατά της ευρωβουλευτή
"Θεωρώ ότι μάλλον δεν της επέτρεψαν να δει το παιδί για να την πιέσουν να ομολογήσει, να παραδεχτεί ότι είχε διαπράξει κάτι" ανέφερε σε συνέντευξη στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δικηγόρος της Εύας Καϊλή.
Ειδικότερα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα "Corriere della Sera", ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ανέφερε ότι θεωρεί ότι η βελγική δικαιοσύνη χρησιμοποίησε το παιδί της ευρωβουλευτή ως μοχλό πίεσης για να ομολογήσει ότι έχει διαπράξει κάτι.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ζητήθηκε να πραγματοποιηθεί η συνάντηση της Καϊλή με το παιδί της, όμως "οι Βελγικές Αρχές αρνήθηκαν λόγω της μείωσης του σωφρονιστικού προσωπικού κατά τη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων διακοπών".
Όπως υπενθύμισε ο κ. Δημητρακόπουλος, στις 22 Δεκεμβρίου ο ανακριτής των Βρυξελλών, Μισέλ Κλεζ, δήλωσε ότι δεν διαθέτει τα στοιχεία που θα μπορούσαν να στηρίξουν την κατηγορία της δωροδοκίας κατά της ευρωβουλευτή. Σε αυτό το σημείο ο κ. Δημητρακόπουλος σημείωσε πως "ως δικηγόρος με 33 χρόνια εμπειρίας" αναρωτιέται"πώς ο κ. Κλεζ αποφάσισε ότι η κ. Καϊλή θα πρέπει να παραμείνει υπό κράτηση στη φυλακή, όταν δεν υπάρχουν στοιχεία για τη βασική κατηγορία, όπως είναι αυτή της διαφθοράς".

Τα χρήματα που βρέθηκαν σπίτι της;

Μιλώντας για τα χρήματα που βρέθηκαν σπίτι της Εύα Καϊλή, ο κ. Δημητρακόπουλος είπε για την ευρωβουλευτή ότι "έμαθε για τα χρήματα μόνο όταν συνελήφθη ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι" και πανικοβλήθηκε. "Τηλεφώνησε στον πατέρα της για να πάρει τη βαλίτσα της κόρης της και τα μπιμπερό. Δεν γνώριζε τίποτα για το τι περιείχε η βαλίτσα, διότι δεν την είχε ανοίξει και δεν είχε ιδέα ότι περιείχε μετρητά" ανέφερε ο δικηγόρος.
"Η κ. Καϊλή δεν ήταν ποτέ στην υπηρεσία του Κατάρ" τονίζει ο δικηγόρος, εξηγώντας τι θα υποστηρίξει η εντολέας του στην επόμενη ακρόαση, στις 22 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τον ίδιο, "ακολούθησε την πολιτική γραμμή των Ευρωπαίων κεντρώων, όπως αυτή καθορίστηκε από τους Σαρλ Μισέλ και Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν".
Τέλος, αναφερόμενος στην έρευνα που γίνεται από την Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στον Παναμά σχετικά με το ενδεχόμενο να υπάρχουν λογαριασμοί με εμβάσματα, ο κ. Δημητρακόπουλος σχολίασε πως "είναι λυπηρό να βλέπουμε ότι περισσότερες από δύο εβδομάδες αφότου η τράπεζα δήλωσε επίσημα ότι πρόκειται για ψευδείς ειδήσεις και πλαστά έγγραφα, αυτές οι συκοφαντίες εξακολουθούν να κυκλοφορούν".

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης