Τελευταία Νέα
Διεθνή

Patrushev (Ρωσία): Πιόνια του Soros οι Δυτικοί πολιτικοί - Μας πολεμούν στην Ουκρανία για να μας εξαφανίσουν

Patrushev (Ρωσία): Πιόνια του Soros οι Δυτικοί πολιτικοί - Μας πολεμούν στην Ουκρανία για να μας εξαφανίσουν
Είναι σημαντικό να έχουμε τέτοιες δυνάμεις και όπλα που θα αποτρέψουν τους εχθρούς από το να μας πολεμήσουν είπε ο Patrushev
Σχετικά Άρθρα
Η Ρωσία πρέπει να διαθέτει τέτοιες στρατιωτικές δυνάμεις και εξοπλισμό που θα αποτρέψουν κάθε σκέψη των εχθρών μας ότι θα μπορούσαν να μας πολεμήσουν λέει ο Nikolai Patrushev, γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, επισημαίνοντας ότι η Δύση, η οποία ελέγχεται από τα κεφάλαια μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών και μεγαλοεπιχειρηματιών, όπως ο George Soros, προσπαθεί να διαμελίσει τη Ρωσία και να την εξαφανίσει από τον πολιτικό χάρτη, διότι μεταξύ άλλων αποκλίνει ιδεολογικά από τα κράτη εκείνα που ελέγχονται από το δυτικό κεφάλαιο.
Μάλιστα ο Patrushev επανέλαβε πως ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι μια στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ.

Πυρά στον Soros

Ο Ρώσος αξιωματούχος έβαλε και κατά του Αμερικάνου επιχειρηματία George Soros, υποστηρίζοντας πως αυτός – με τη μορφή διαφόρων ιδρυμάτων του, π.χ. το «Open Society Institute» - ήταν πίσω από τις διάφορες «έγχρωμες» επαναστάσεις που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια στη Γεωργία, στην Ουκρανία, κα.
«Το Open Society Foundations είναι το κύριο παγκόσμιο κέντρο για τη σχεδίαση και την πραγματοποίηση των «έγχρωμων» επαναστάσεων» είπε ο Patrushev, αναφέροντας πως η πραγματική δύναμη στη Δύση είναι στα χέρια μεγάλων επιχειρηματικών εταιρειών και ατόμων με σημαντικούς πόρους.
Σύμφωνα με τον Patrushev, τα συνολικά έσοδα των 500 μεγαλύτερων εταιρειών στον κόσμο εκτιμώνται – σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες – σε περίπου 38 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2021, με το μεγαλύτερο μέρος αυτών να βρίσκεται στις ΗΠΑ.
Όπως είπε οι εταιρείες αυτές στις ΗΠΑ είχαν έσοδα 16 τρις δολάρια, με καθαρά κέρδη 1,8 τρις δολάρια.
«Τα κεφάλαια ορισμένων πολυεθνικών στις ΗΠΑ υπερβαίνουν το ΑΕΠ των περισσότερων οικονομιών στον κόσμο και τα κεφάλαια τους χρησιμοποιούνται για να αποτελέσουν έναν υπερεθνικό μηχανισμό διακυβέρνησης της ανθρωπότητας» υποστήριξε ο Patrushev.

Δέσμιοι οι Δυτικοί ηγέτες

Κατά τον Patrushev, οι δυτικοί πολιτικοί δεν έχουν τη δύναμη και τις δυνατότητες να αλλάξουν τη ζωή των πολιτικών τους προς το καλύτερο, επειδή έπαψαν να είναι ανεξάρτητοι εδώ και πολύ καιρό.
«Όλοι έχουν δεσμούς με μεγάλες επιχειρήσεις, λομπίστες, ιδρύματα.
Πρόκειται για γεγονότα που δεν τα αποσιωπούν.
Όπως αποδείχθηκε, δεκάδες βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ελέγχονταν από δομές του George Soros, ενώ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με εντολή μιας από τις μεγαλύτερες αμερικανικές φαρμακευτικές εταιρείες του κόσμου, έχει δημιουργήσει μια σειρά από διεφθαρμένα σχήματα για την αγορά εμβολίων αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ» υποστήριξε ο Patrushev.

Θέλουν νέους πολέμους

Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό των ΗΠΑ για τις αμυντικές δαπάνες, είπε πως αυτός αποδεικνύει πως οι ΗΠΑ σχεδιάζουν νέους πολέμους.
«Το προσχέδιο προϋπολογισμού των ΗΠΑ για το 2023 είναι η καλύτερη απόδειξη των σχεδίων της Ουάσιγκτον να εξαπολύσει νέους πολέμους σε βάρος της ευημερίας των πολιτών της.
Τα μισά από τα προγραμματισμένα 1,7 τρισεκατομμύρια δολάρια σε ομοσπονδιακές αμυντικές δαπάνες θα δαπανηθούν, που είναι περισσότερα από 850 δολάρια δισεκατομμύρια», είπε ο Patrushev, τονίζοντας ότι υπάρχουν σχέδια να δαπανηθούν 45 δισεκατομμύρια δολάρια μόνο για να συνεχιστούν οι εχθροπραξίες στην Ουκρανία και να παραταθεί η σύγκρουση.

Αυξάνουν αμυντικές δαπάνες, επιβαρύνουν το χρέος τους

Μάλιστα τόνισε ότι η αύξηση των αμυντικών δαπανών στις ΗΠΑ και στους συμμάχους τους έρχεται σε μια χρονική περίοδο που επιβαρύνεται διαρκώς το χρέος τους.
«Οι ίδιες οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους γλιστρούν αμετάκλητα σε μια τρύπα χρέους.
Οι Αμερικανοί έχουν εθνικό χρέος άνω των 31 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.
Το χρέος του Ηνωμένου Βασιλείου - 2,4 τρισεκατομμύρια λίρες - είναι το υψηλότερο από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και ξεπέρασε το 101% του ΑΕΠ.
Το παγκόσμιο ρεκόρ ως προς την αναλογία του χρέους προς το ΑΕΠ - πάνω από 2,6 φορές - σημειώθηκε από την Ιαπωνία με εθνικό χρέος σχεδόν δέκα τρισεκατομμυρίων δολαρίων.
Οι χώρες αυτές που θεωρούν τους εαυτούς τους «κύριους του κόσμου» δεν πρόκειται να ξεπληρώσουν αυτά τα χρέη» υπογράμμισε ο Patrushev, αναφέροντας πως πλέον αυτά τα δυτικά κράτη αποτελούν πλέον μειονότητα παγκοσμίως, καθώς τα περισσότερα κράτη έχουν κουραστεί από την πολιτική των απειλών και της βίας.

Εκνευρίζουμε τη Δύση

Σύμφωνα με τον Patrushev, το γεγονός ότι η Ρωσία έχει πλούσιους πόρους, ότι διαθέτει μια τεράστια περιοχή, ότι οι πολίτες της τιμούν την ιστορία και τις παραδόσεις της είναι στοιχεία που εκνευρίζουν τη Δύση, η οποία – όπως υποστηρίζει – θέλει να αποδυναμώσει και να διαμελίσει τη Ρωσία.
«Δεν υπάρχει θέση για την χώρα μας στη Δύση.
Η Ρωσία ενοχλεί πολλούς παγκόσμιους ηγέτες επειδή έχει πόρους, τεράστια επικράτεια και έξυπνους ανθρώπους που αγαπούν την χώρα τους, την ιστορία και τις παραδόσεις της» τόνισε ο Patrushev, αναφέροντας πως ο εκνευρισμός αυτός εντείνεται και από το γεγονός ότι η Ρωσία αποκλίνει ιδεολογικά από τις χώρες που ελέγχονται από το δυτικό κεφάλαιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης