Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χάος στις ΗΠΑ λόγω τεχνικού προβλήματος - Καθηλωμένα στο έδαφος τα αεροσκάφη - Αποκλείεται η κυβερνοεπίθεση

Χάος στις ΗΠΑ λόγω τεχνικού προβλήματος - Καθηλωμένα στο έδαφος τα αεροσκάφη - Αποκλείεται η κυβερνοεπίθεση
Καθυστερήσεις παρατηρήθηκαν σε περισσότερες από 32.500 πτήσεις
Καθηλωμένα στους αεροδιαδρόμους βρίσκονται όλα τα αεροσκάφη στις ΗΠΑ, λόγω τεχνικού προβλήματος με τους υπολογιστές της Ομοσπονδιακής Διοίκησης Αεροπορίας (FAA).
Συγκεκριμένα, το σύστημα της FAA, που ειδοποιεί τους πιλότους και το λοιπό προσωπικό πτήσεων για κινδύνους ή τυχόν αλλαγές στις υπηρεσίες των αερολιμενικών εγκαταστάσεων και τις σχετικές διαδικασίες δεν επεξεργαζόταν επικαιροποιημένες πληροφορίες. Σύμφωνα με την ενημέρωση, επί του παρόντος δεν μπορεί να γίνει εκτίμηση για την αποκατάσταση του προβλήματος.
Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, περισσότερες από 700 πτήσεις έχουν καθυστερήσεις εντός, προς ή από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
«Οι τεχνικοί εργάζονται επί του παρόντος για την αποκατάσταση του συστήματος» αναφέρεται στην ανακοίνωση της FAA.

Το σενάριο της κυβερνοεπίθεσης

Πάντως, ο Λευκός Οίκος εκτιμά ότι δεν τίθεται θέμα κυβερνοεπίθεσης, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος, Joe Biden, έχει δώσει εντολή για έρευνα.
«Δεν υπάρχουν στοιχεία για κυβερνοεπίθεση σε αυτή τη φάση, αλλά ο πρόεδρος έδωσε εντολή στο υπουργείο Μεταφορών να διενεργήσει πλήρη έρευνα για τα αίτια. Η FAA θα κάνει τακτικές ενημερώσεις», ανέφερε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Karine Jean-Pierre, σε ανάρτηση στο Twitter.
Από την πλευρά του, ο Biden μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, δήλωσε: «Τα αεροσκάφη μπορούν και πάλι να προσγειωθούν με ασφάλεια αλλά όχι να απογειωθούν αυτή τη στιγμή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης