Τελευταία Νέα
Διεθνή

Qatargate: Μετά την Arena και ο Tarabella παραδέχθηκε πληρωμένο ταξίδι στο Κατάρ - Ήταν μη δηλωμένο στην Ευρωβουλή

Qatargate: Μετά την Arena και ο Tarabella παραδέχθηκε  πληρωμένο ταξίδι στο Κατάρ  - Ήταν μη δηλωμένο στην Ευρωβουλή
Οι βελγικές δικαστικές αρχές έχουν ζητήσει την άρση της ασυλίας του Marc Tarabella, η κατοικία του οποίου έχει ερευνηθεί
Ο Βέλγος ευρωβουλευτής Mark Tarabella δεν δήλωσε πληρωμένο ταξίδι του στο Κατάρ, παραδέχθηκε ο δικηγόρος του, λίγες ημέρες αφού η συνάδελφός του Μarie Arena έκανε λόγο για αντίστοιχη δική της παράλειψη που αφορούσε ταξίδι της στο εμιράτο, εν μέσω του σκανδάλου διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Οι βελγικές δικαστικές αρχές έχουν ζητήσει την άρση της ασυλίας του Marc Tarabella, η κατοικία του οποίου έχει ερευνηθεί. Ο ίδιος αρνείται κάθε εμπλοκή στο σκάνδαλο, αλλά παραδέχεται ότι έκανε τον Φεβρουάριο 2020 ταξίδι στο Κατάρ με τα έξοδα πληρωμένα χωρίς να το δηλώσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπως όφειλε.
«Προσκλήθηκε (...) για ένα συνέδριο. Πλήρωσε η διοργάνωση», δήλωσε στο δίκτυο RTL ο δικηγόρος του Μaxim Teller. «Δεν το έχει ακόμη δηλώσει (...) Στην συνέχεια αναχωρεί για την Γκάνα, έπειτα είναι η Covid (...). Η συνεργάτιδά του θυμίζει να το κάνει, αλλά η προθεσμία έχει παρέλθει», εξήγησε
«Θα διευθετήσει τα πράγματα (...) Δεν υπάρχει τίποτε παράνομο στο να κάνει κανείς ένα ταξίδι πληρωμένο από μία οργάνωση», επέμεινε ο δικηγόρος τονίζοντας ότι ο βουλευτής «πήγε να δει την κατασκευή των σταδίων και ζήτησε να συναντηθεί με εργάτες».

«Δεν είναι κάνας τυχαίος Ιταλός σε πιτσαρία (...)

Ο Tarabella είχε επαινέσει τον Νοέμβριο από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την «θετική εξέλιξη« των δικαιωμάτων στο Κατάρ - στο όνομα της «realpolitik» και σε ένα πλαίσιο «ενθάρρυνσης», είπε ο βέλγος δικηγόρος.
Ο Teller προσπάθησε επίσης να εξηγήσει την «φιλία» του πελάτη του με τον Pier Antonio Panzeri: «Δεν είναι κάνας τυχαίος Ιταλός σε πιτσαρία (...). Εξελέγη τρεις φορές ευρωβουλευτής - πρόκειται για κάποιον πολύ αξιοσέβαστο (...). Είναι πιθανό ότι εκείνος συμβούλεψε (τον Tarabella) να πει αυτό το πράγμα, χωρίς αυτός «να μπορεί να φανταστεί» ότι ο ιταλός ευρωβουλευτής «θα εξαργύρωνε την φιλία τους».
Την Τετάρτη, η βελγίδα ευρωβουλευτής Arena είχε επίσης παραδεχθεί ότι παρέλειψε να δηλώσει μία αποστολή στο Κατάρ τον Μάιο 2022, που πληρώθηκε από το εμιράτο και επέρριψε την ευθύνη στην γραμματεία της κάνοντας λόγο για «ένα έγγραφο αρκετά πολύπλοκο να συμπληρωθεί», σύμφωνα με τις δηλώσεις της στον βελγικό Τύπο.
Η Arena παραιτήθηκε από την προεδρία της υποεπιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πόστο που κατείχε προηγουμένως ο Panzeri.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης