Τελευταία Νέα
Διεθνή

Qatargate: Απέσυρε την έφεση ο Panzeri, παραμένει προφυλακισμένος

Qatargate: Απέσυρε την έφεση ο Panzeri, παραμένει προφυλακισμένος
Προφυλακισμένος έως τα μέσα Φεβρουαρίου θα παραμείνει ο φερόμενος ως εγκέφαλος του Qatargate
Σχετικά Άρθρα

O φερόμενος ως εγκέφαλος της υπόθεσης για το σκάνδαλο διαφθοράς από το Κατάρ και το Μαρόκο, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Antonio Panzeri, επρόκειτο να εμφανιστεί σήμερα ενώπιον του Εφετείου των Βρυξελλών, αλλά δεν εμφανίστηκε διότι απέσυρε την έφεση που είχε ασκήσει κατά του κατηγορητηρίου.

 Συγκεκριμένα, η Oμοσπονδιακή Εισαγγελία Βρυξελλών ανακοίνωσε:

 «Στο πλαίσιο μιας ευρείας κλίμακας έρευνας που διεξήγαγε η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία σχετικά με υποτιθέμενες πράξεις εγκληματικής οργάνωσης, διαφθοράς και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, ο Π.Π. επρόκειτο να εμφανιστεί σήμερα ενώπιον του κατηγορητηρίου στο Εφετείο των Βρυξελλών. Για δικούς του λόγους, ο Π.Π. αποφάσισε σήμερα να εγκαταλείψει την έφεσή του ενώπιον του κατηγορητηρίου. Δεν εμφανίστηκε λοιπόν. Προς το συμφέρον της έρευνας, προς το παρόν δεν θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες. Ο Τύπος θα ενημερώνεται για νεότερες εξελίξεις με δελτίο τύπου».

Προφυλακισμένος έως μέσα Φεβρουαρίου

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Εισαγγελίας που μίλησε στο ΑΜΠΕ, ο Panzeri θα παραμείνει προφυλακισμένος μέχρι περίπου τα μέσα Φεβρουαρίου, όταν θα επανεξεταστεί από το προδικαστικό Συμβούλιο (Chambre du Conseil) το αίτημα της αποφυλάκισής του.
Υπενθυμίζεται ότι στις 14 Δεκεμβρίου, το προδικαστικό Συμβούλιο είχε αποφασίσει την προσωρινή προφυλάκιση του για ένα μήνα, ο οποίος στη συνέχεια αποφάσισε να ασκήσει το δικαίωμα της έφεσης. Η υπόθεσή του σήμερα θα εξεταζόταν από το Εφετείο των Βρυξελλών, όμως ο Panzeri ανακοίνωσε ότι αποσύρει την έφεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης