Τελευταία Νέα
Διεθνή

To Kατάρ διπλασίασε το μερίδιό του στην Credit Suisse - O δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος

To Kατάρ διπλασίασε το μερίδιό του στην Credit Suisse -  O δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος
Η QIA - το κρατικό ταμείο πλούτου του Κατάρ - άρχισε αρχικά να επενδύει στην Credit Suisse την εποχή της χρηματοπιστωτικής κρίσης
Η Αρχή Επενδύσεων του Κατάρ είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της Credit Suisse, αφού διπλασίασε το μερίδιό της στην ελβετική τράπεζα στα τέλη του περασμένου έτους, σύμφωνα με την υποβολή στοιχείων στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.
Η QIA - το κρατικό ταμείο πλούτου του Κατάρ - άρχισε αρχικά να επενδύει στην Credit Suisse την εποχή της χρηματοπιστωτικής κρίσης.
Τώρα, κατέχει το 6,8% των μετοχών της τράπεζας, σύμφωνα με την κατάθεση της Παρασκευής, δεύτερο μόνο μετά το μερίδιο 9,9% που αγόρασε η Εθνική Τράπεζα της Σαουδικής Αραβίας πέρυσι στο πλαίσιο αύξησης κεφαλαίου ύψους 4,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη χρηματοδότηση μιας τεράστιας στρατηγικής αναμόρφωσης.
Σε συνδυασμό με το 3,15% που κατέχει η οικογενειακή επιχείρηση Olayan Financing Company με έδρα τη Σαουδική Αραβία, περίπου το ένα πέμπτο των μετοχών της εταιρείας ανήκει πλέον σε επενδυτές από τη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eikon.

Προχωράει η αναδιάρθρωση

Η Credit Suisse θα ανακοινώσει τα κέρδη τέταρτου τριμήνου και ολόκληρου του έτους στις 9 Φεβρουαρίου και έχει ήδη προβλέψει ζημία 1,5 δισ. ελβετικών φράγκων (1,6 δισ. δολάρια) για το τέταρτο τρίμηνο ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης αναδιάρθρωσης.
Ο ανασχηματισμός έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπίσει την επίμονη υποαπόδοση της επενδυτικής τράπεζας και μια σειρά από αποτυχίες στον τομέα του κινδύνου και της συμμόρφωσης.
Ο διευθύνων σύμβουλος Ulrich Koerner δήλωσε στο CNBC στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός την περασμένη εβδομάδα ότι η τράπεζα καταγράφει πρόοδο στον μετασχηματισμό και έχει σημειώσει αξιοσημείωτη μείωση των εκροών πελατών.
Η εισροή επενδύσεων από τη Μέση Ανατολή έρχεται καθώς οι μεγάλοι Αμερικανοί επενδυτές Harris Associates και Artisan Partners πωλούν τις μετοχές τους στην Credit Suisse.
Η Harris παραμένει ο τρίτος μεγαλύτερος μέτοχος με 5%, αλλά έχει μειώσει σημαντικά το μερίδιό της τον τελευταίο χρόνο, ενώ η Artisan έχει πουλήσει εξ ολοκλήρου τη θέση της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης