Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σεισμός 5,9 Ρίχτερ στο Ιράν: Στους 973 οι τραυματίες, 3 οι νεκροί - Κατέρρευσαν σπίτια

Σεισμός 5,9 Ρίχτερ στο Ιράν: Στους 973 οι τραυματίες, 3 οι νεκροί -  Κατέρρευσαν σπίτια
Ο σεισμός στο βορειοδυτικό Ιράν είχε επίκεντρο 23 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης Khoy, όπου ζουν 175.000 άνθρωποι
Σχετικά Άρθρα
Στους 973 ανέρχονται οι τραυματίες από τον ισχυρό σεισμό των 5,9 Ρίχτερ, που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (28/1/2023) στο βορειοδυτικό Ιράν, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης της επαρχίας του Δυτικού Αζερμπαϊτζάν Mojtaba Khalidi.
«Έως και 973 τραυματίες από τον σεισμό στην πόλη Khoy έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία και ιατρικά κέντρα της επαρχίας του Δυτικού Αζερμπαϊτζάν, με 858 να μεταφέρονται στο νοσοκομείο », ανέφερε σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.
Νωρίτερα, ο κυβερνήτης της επαρχίας Mohammad Sadegh Motamedian είπε ότι ο αριθμός των τραυματιών αυξήθηκε σε 816 άτομα, ενώ τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.
Ο σεισμός στο βορειοδυτικό Ιράν είχε επίκεντρο 23 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης Khoy, όπου ζουν 175.000 άνθρωποι.
ir1.JPG

Σε ορισμένες περιοχές που επλήγησαν από τον σεισμό, σύμφωνα με όσα δήλωσε στέλεχος των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών στην κρατική τηλεόραση, χιονίζει και έχουν αναφερθεί διακοπές της ηλεκτροδότησης.
Σημειώνεται ότι το Ιράν, που βρίσκεται πάνω από τεμνόμενες τεκτονικές πλάκες, έχει υποστεί αρκετούς καταστροφικούς σεισμούς τα τελευταία χρόνια.
Ιρανοί αξιωματούχοι έκτακτης ανάγκης δήλωσαν ότι ομάδες διάσωσης εστάλησαν στην περιοχή και τα νοσοκομεία τέθηκαν σε συναγερμό.
Ο φονικότερος σεισμός ήταν μεγέθους 7,4 βαθμών το 1990 στο Ιράν, καθώς είχαν χάσει τη ζωή τους 40.000 άνθρωποι και άλλοι 30.000 είχαν τραυματιστεί, ενώ άνεργοι είχαν μείνει μισό εκατομμύριο άτομα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης