Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κεραυνοί Trump: Τώρα είμαι πιο θυμωμένος και αποφασισμένος – Παραδώσαμε μία ισχυρή οικονομία και ο Biden τη συνέτριψε

Κεραυνοί Trump: Τώρα είμαι πιο θυμωμένος και αποφασισμένος –  Παραδώσαμε μία ισχυρή οικονομία και ο Biden τη συνέτριψε
Ο Trump άρχισε την εκστρατεία του για τις προεδρικές εκλογές του 2024 στο Νιου Χάμσαϊρ
Σχετικά Άρθρα
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump τόνισε, πως τώρα είναι «πιο θυμωμένος και πιο αφοσιωμένος στον στόχο του» καθώς άρχισε την εκστρατεία του για τις προεδρικές εκλογές του 2024 στο Νιου Χάμσαϊρ.
«Ξεκινάμε. Ξεκινώ από εδώ ως υποψήφιος πρόεδρος», είπε ο Trump στην ετήσια συνάντηση του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στο Σάλεμ του Νιου Χάμσαϊρ.
«Είμαι πιο θυμωμένος τώρα και είμαι πιο αφοσιωμένος τώρα από ποτέ», τόνισε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ανοίγοντας την αυλαία του προεκλογικού του αγώνα.
Ο Trump εμφανίστηκε αργότερα στη Νότια Καρολίνα, μια πολιτεία που αποδείχθηκε κρίσιμη για να γίνει υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων το 2016, σε αυτό που είχε περιγραφεί ως «οικείο» γεγονός μέσα στο κτίριο της πολιτειακής πρωτεύουσας.

Παραδώσαμε στον Biden μία μεγάλη οικονομία

Στη Νότια Καρολίνα, υποσχέθηκε να αυξήσει την ασφάλεια στα σύνορα με το Μεξικό, «να απελευθερώσει τους τεράστιους ενεργειακούς πόρους της Αμερικής» και να τερματίσει την «εργαλειοποίηση του δικαστικού συστήματος». Επανέλαβε τη δέσμευσή του να σταματήσει την ομοσπονδιακή χρηματοδότηση για σχολεία που «διδάσκουν» αυτό που ονόμασε «αριστερή ιδεολογία του φύλου» και κριτική φυλετική θεωρία.
«Παραδώσαμε στον Biden μια μεγάλη οικονομία, την ταχύτερη οικονομική ανάκαμψη που έχει καταγραφεί ποτέ». . . αλλά τώρα οι οικογένειες συνθλίβονται»,

Μπορώ ακόμα να λύσω το ουκρανικό

O Trump επανέλαβε ότι εάν ήταν ακόμη πρόεδρος των ΗΠΑ ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν θα συνέβαινε ποτέ.
«Ο Putin δεν θα εισέβαλε ποτέ.
Ακόμη και τώρα θα μπορούσα να το λύσω αυτό σε 24 ώρες.
Είναι τόσο φρικτό αυτό που συνέβη.
Αυτές οι πόλεις έχουν κατεδαφιστεί τώρα», είπε χαρακτηριστικά.

Αναγεννήσαμε τον στρατό

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ.
«Έχουμε έναν υπέροχο στρατό, αλλά έχουμε μερικούς ανόητους στην κορυφή», σημείωσε, προσθέτοντας πως πραγματικά αναγεννήθηκε επί προεδρίας του.
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ επέκρινε την προσπάθεια των Δημοκρατικών να μετακινήσουν τις ημερομηνίες της εκλογικής διαδικασίας  για να γίνει η Νότια Καρολίνα η πρώτη πολιτεία που ψηφίζει αντί του Νιου Χάμσαϊρ.
«Από την αρχή, υπερασπίστηκα σθεναρά το πρωταρχικό καθεστώς του Νιού Χάμσαϊρ», τόνισε.

Προβάδισμα 5% έναντι του Biden

Σύμφωνα με έρευνα του Harvard/ Harris, αν γίνονταν εκλογές σήμερα μεταξύ Trump και Biden, ο πρώτος θα κέρδιζε με διαφορά 5 μονάδων.
Η έρευνα σημειώνει επίσης ότι μόλις το 37% εγκρίνει τον τρόπο με τον οποίο ο Biden χειρίστηκε τη συνοριακή κρίση, ενώ το 62% αποδοκιμάζει έντονα τους χειρισμούς του στην οικονομία.

Οι Ρεπουμπλικάνοι και ο DeSantis

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη συγκέντρωση του Trump απείχαν ορισμένοι υψηλόβαθμοι Ρεπουμπλικάνοι και πολιτειακοί αξιωματούχοι εγείροντας ερωτήματα σχετικά με την κομματική στήριξη στην υποψηφιότητα του πρώην προέδρου, δεδομένου ότι πολλοί από τους επιλεγμένους υποψηφίους του δεν πέτυχαν στις ενδιάμεσες εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου.
Ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης του Νιου Χάμσαϊρ, Chris Sununu ο οποίος κέρδισε επανεκλογή τον περασμένο Νοέμβριο με μεγάλη διαφορά και φλερτάρισε με μία δική του προεδρική εκστρατεία, δεν παρευρέθηκε στην εκδήλωση στο Σάλεμ. Τον Δεκέμβριο 2022 είπε στο CBS ότι το κόμμα έπρεπε να βρει άλλον υποψήφιο. «Δεν νομίζω ότι μπορεί να κερδίσει τον Νοέμβριο του ’24», είπε για τον Trump.
«Πιστεύω ότι οι περισσότεροι θα συμφωνούσαν, απλώς δεν θα μπορέσει να κερδίσει», σημείωσε.
Πάντως πρόσφατες δημοσκοπήσεις εξακολουθούν να δείχνουν τον Trump ως έναν από τους πιο δημοφιλείς διεκδικητές μεταξύ των πιθανών Ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων, αλλά έχει χάσει έδαφος από τον Ron DeSantis,τον κυβερνήτη της Φλόριντα που επανεξελέγη με μια συντριπτική νίκη τον Νοέμβριο.
Μια δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Πανεπιστήμιο του Νιου Χάμσαϊρ αυτή την εβδομάδα έδειξε ότι ο DeSantis συγκεντρώνει το 42% των πιθανών Ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων στην πολιτεία, σε σύγκριση με το 30% για τον Trump.
Μια ομάδα επιχειρηματιών και όχι μόνο που υποστηρίζει τον DeSantis σχεδιάζει να δαπανήσει 3,3 εκατομμύρια δολάρια τους επόμενους έξι μήνες για να ενισχύσει το παναμερικανικό του προφίλ, τροφοδοτώντας τις προσδοκίες ότι θα αμφισβητήσει τον Trump για την πρώτη θέση..

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης