Τελευταία Νέα
Διεθνή

To NATO και οι Αμερικάνοι ανησυχούν ότι η Ρωσία θα κερδίσει τον πόλεμο - Macgregor (ΗΠΑ): Η Ουκρανία δεν θα επιβιώσει

To NATO και οι Αμερικάνοι ανησυχούν ότι η Ρωσία θα κερδίσει τον πόλεμο - Macgregor (ΗΠΑ): Η Ουκρανία δεν θα επιβιώσει
WSJ: Η Δύση ανησυχεί για την ικανότητα της Ρωσίας να κερδίσει οποιαδήποτε παρατεταμένη σύγκρουση
(upd 3) Στο ΝΑΤΟ… μετά από οικονομική βοήθεια που αγγίζει τα 150 δισεκ. στην Ουκρανία και κλιμακώνοντας τις αποστολές με τεθωρακισμένα Leopard και Abrams… συνειδητοποιούν ότι η Ρωσία μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο…
Μάλιστα ο πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ Rob Bauer προέβη σε μια δήλωση σοκ, αναγνώρισε ότι τα ρωσικά οπλικά συστήματα είναι ανώτερα του ΝΑΤΟ… όταν ο εχθρός εννοώντας την Ρωσία έχει ανώτερα όπλα… τότε το πρόβλημα δεν το έχει η Ρωσία… αλλά το ΝΑΤΟ…
Πάντως η Ιταλία ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να στείλει επιθετικά όπλα στην Ουκρανία, καθώς όπως λέει με νόημα, δεν βρίσκεται σε πόλεμο με τη Ρωσία.

Zelensky: Η κατάσταση είναι πολύ σκληρή - Θέλουμε περισσότερα και νέα όπλα

Η Ουκρανία αντιμετωπίζει μια «πολύ σκληρή» κατάσταση στην ανατολική περιφέρεια του Donetsk και χρειάζεται να υπάρξουν ταχύτερα προμήθειες όπλων και νέους τύπους όπλων για να αντέξει τις ρωσικές επιθέσεις, δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky
"Η κατάσταση είναι πολύ σκληρή. Bakhmut , Uglentar και άλλοι τομείς στην περιφέρεια του Donetsk -- υπάρχουν συνεχείς ρωσικές επιθέσεις», είπε ο Zelensky στη νυχτερινή του βιντεοσκοπημένη ομιλία.
«Η Ρωσία θέλει να συνεχιστεί ο πόλεμος και να εξαντλήσει τις δυνάμεις μας.
Πρέπει λοιπόν να κάνουμε τον χρόνο όπλο μας.
Πρέπει να επιταχύνουμε τα γεγονότα, να επιταχύνουμε τις προμήθειες και να ανοίξουμε νέες επιλογές όπλων για την Ουκρανία», επισήμανε.
Την ίδια στιγμή ο Douglas Macgregor πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του αμερικανικού στρατού σε άρθρο του δηλώνει ότι η Ουκρανία θα χάσει τον πόλεμο με την Ρωσία και μάλιστα προέβλεψε ότι διακυβεύεται πλέον η επιβίωση της Ουκρανίας…

Ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να προελαύνει

Οι μονάδες της ομάδας "Νότια" των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατέλαβαν πιο πλεονεκτικές θέσεις τις τελευταίες 24 ώρες σκοτώνοντας 90 στρατιώτες του Ουκρανικού στρατού.
Επίσης κατέστρεψαν 28 οχήματα, μεταξύ των οποίων οχήματα μάχης πεζικού, δύο τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 14 οχήματα, δύο οβίδες D-20 και D-30, δύο αυτοκινούμενα οβιδοβόλα Akatsiya, καθώς και ως δύο εγκαταστάσεις MLRS «Alder» και «Smerch».
Επιπλέον, οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν 2 συστήματα πυροβολικού M777, δύο αυτοκινούμενα όπλα Paladin και ένα ραντάρ AN / TPQ-50.
Επίσης κατέστρεψαν την αποθήκη ανεφοδιασμού της 81ης Αεροπορικής Ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Οι Ρώσοι έπληξαν στρατιωτικές και ενεργειακές εγκαταστάσεις στην Kherson, όπου σύμφωνα με τους Ουκρανούς, σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι.

WSJ: Η Δύση ανησυχεί για την ικανότητα της Ρωσίας να κερδίσει οποιαδήποτε παρατεταμένη σύγκρουση

Η αύξηση της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία συνδέεται με τους φόβους της Δύσης για την ικανότητα της Ρωσίας να επικρατήσει σε οποιαδήποτε παρατεταμένη σύγκρουση φθοράς, ανέφερε η Wall Street Journal
Όπως σημειώνει η εφημερίδα, οι δυτικές κυβερνήσεις ήλπιζαν προηγουμένως ότι όσο περισσότερο συνεχίζονταν οι εχθροπραξίες στην Ουκρανία, τόσο μεγαλύτερη θα ήταν η πιθανότητα να κερδίσει η Ουκρανία.
Ωστόσο, το σημερινό περιβάλλον έχει εγείρει φόβους στη Δύση ότι η Ρωσία θα μπορούσε να κερδίσει έναν παρατεταμένο πόλεμο φθοράς.
Έτσι, πίσω από την απόφαση για μεγάλη αύξηση της παροχής στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία με τεθωρακισμένα και άλλο βαρύ οπλισμό… κρύβεται η ανησυχία ορισμένων δυτικών χωρών ότι ο χρόνος τελικά είναι προς όφελος της Ρωσίας…

Macgregor (Στρατιωτικός ΗΠΑ): Η Ουκρανία θα χάσει τον πόλεμο…

Μέχρι τώρα οι ΗΠΑ έδωσαν μάχες με χώρες όπου οι Αμερικανοί είχαν την πολυτέλεια της ανωτερότητας, π.χ. το Ιράκ και άλλες χώρες οι οποίες ήταν κατώτερες στρατιωτικά.
Αυτή τη φορά - ένας πόλεμος με τη Ρωσία - είναι κάτι πολύ διαφορετικό.

Σε αντίθεση με τις πρώτες ελπίδες και προσδοκίες, η Ρωσία ούτε κατέρρευσε εσωτερικά ούτε συνθηκολόγησε απέναντι στην ενωμένη Δύση.
Οι ΗΠΑ υποτίμησαν την κοινωνική συνοχή της Ρωσίας, το στρατιωτικό της δυναμικό και τη σχετική ικανότητα της να αντιμετωπίζει τις οικονομικές κυρώσεις.

Ως αποτέλεσμα, ο πόλεμος αντιπροσώπων των αμερικανών κατά της Ρωσίας αποτυγχάνει.
Ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ ήταν ασυνήθιστα ειλικρινής σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία όταν είπε στους συμμάχους στη Γερμανία στην αεροπορική βάση Ramstein στις 20 Ιανουαρίου 2023: «Έχουμε ένα παράθυρο ευκαιρίας εδώ, από τώρα μέχρι την άνοιξη αλλά αυτό δεν είναι πολύς καιρός»

Ο Alexei Arestovich ο πρώην σύμβουλος του Προέδρου Zelensky εξέφρασε τις δικές του αμφιβολίες ότι η Ουκρανία μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο με τη Ρωσία και τώρα αμφισβητεί αν η Ουκρανία θα επιβιώσει καν από τον πόλεμο.
Οι απώλειες της Ουκρανίας είναι τουλάχιστον 150.000 νεκροί, συμπεριλαμβανομένων 35.000 αγνοουμένων και εικαζόμενων νεκρών και προφανώς έχουν αποδυναμώσει θανάσιμα τις ουκρανικές δυνάμεις με αποτέλεσμα να έχει καταστεί εύθραυστη η ουκρανική άμυνα που πιθανότατα θα καταρρεύσει κάτω από το συντριπτικό βάρος των επιτιθέμενων ρωσικών δυνάμεων τις επόμενες εβδομάδες.

Οι απώλειες πολεμικού υλικού της Ουκρανίας είναι εξίσου σοβαρές Αυτά περιλαμβάνουν χιλιάδες άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα μάχης πεζικού, συστήματα πυροβολικού, πλατφόρμες αεράμυνας και όπλα όλων των διαμετρημάτων.
Αυτά τα σύνολα περιλαμβάνουν το ισοδύναμο επτά ετών παραγωγής πυραύλων Javelin.
Σε ένα περιβάλλον όπου τα ρωσικά συστήματα πυροβολικού μπορούν να εκτοξεύσουν σχεδόν 60.000 βλήματα όλων των τύπων—ρουκέτες, πύραυλους, drones και πυρομαχικά - την ημέρα, οι ουκρανικές δυνάμεις εκτοξεύουν 6.000 βλήματα καθημερινά.
Η παροχή οπλικών συστημάτων και βλημάτων από την Δύση στην Ουκρανία μπορεί να ενισχύσει την Ουκρανική άμυνα αλλά δεν μπορεί να αλλάξει αυτή την χαοτική διαφορά….

Η απογοήτευση των Αμερικανών λόγω της αποτυχίας της συλλογικής Δύσης να ανακόψει το κύμα της ουκρανικής ήττας αυξάνεται.
Στην πραγματικότητα, η απογοήτευση σύντομα θα μετατραπεί σε απόγνωση.
Στους κύκλους της Ουάσιγκτον το σενάριο της ήττας της Ουκρανίας αρχίζει να θεωρείται αναπόφευκτο.
Τα μέλη του ΝΑΤΟ δεν ήταν ποτέ ενωμένα πίσω από τη σταυροφορία των ΗΠΑ για να αποδυναμώσουν μοιραία τη Ρωσία. Οι κυβερνήσεις της Ουγγαρίας και της Κροατίας επιβεβαιώνουν την αντίθεση του ευρύτερου ευρωπαϊκού κοινού στον πόλεμο με τη Ρωσία… απλώς οι ΗΠΑ παρατείνουν τον χρόνο της προβλέψιμης ήττα της Ουκρανίας.

Αν και συμπαθούσε τον ουκρανικό λαό, η Γερμανία δεν υποστήριξε τον ολοκληρωτικό πόλεμο με τη Ρωσία για λογαριασμό της Ουκρανίας.
Οι Γερμανοί ανησυχούν πλέον για την κατάσταση των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων.

Ο απόστρατος στρατηγός της γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας (αντίστοιχο τεσσάρων αστέρων) Harald Kujat , πρώην πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, επέκρινε αυστηρά την Γερμανική κυβέρνηση, επειδή επέτρεψε στους αμερικανούς να οδηγήσουν τη Γερμανία σε σύγκρουση με τη Ρωσία, σημειώνοντας ότι επί δεκαετίες οι Γερμανοί πολιτικοί αφόπλισαν την Γερμανία…

Το γεγονός είναι ότι στις προσπάθειές της να εξασφαλίσει τη νίκη στον πόλεμο αντιπροσώπων της με τη Ρωσία, η Αμερική αγνοεί την ιστορική πραγματικότητα.
Από τον 13ο αιώνα και μετά, η Ουκρανία ήταν μια περιοχή στην οποία κυριαρχούσαν μεγαλύτερες, ισχυρότερες εθνικές δυνάμεις, Λιθουανία, Πολωνία, Σουηδία, Αυστρία και βεβαίως Ρωσία.

Στον απόηχο του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, τα ακατάλληλα πολωνικά σχέδια για ένα ανεξάρτητο ουκρανικό κράτος επινοήθηκαν για να αποδυναμώσουν τη Ρωσία.
Σήμερα, η Ρωσία δεν είναι κομμουνιστική, ούτε η Ρωσία επιδιώκει την καταστροφή του πολωνικού κράτους όπως επιδίωξαν ο Τρότσκι, ο Λένιν, ο Στάλιν και οι οπαδοί τους το 1920.

Που το πάνε οι αμερικανοί;

Την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 1941, ο Πρέσβης των ΗΠΑ Averell Harriman ήταν με τον Πρωθυπουργό Sir Winston Churchill για δείπνο στο σπίτι του Churchill όταν το BBC μετέδωσε την είδηση ότι οι Ιάπωνες είχαν επιτεθεί στη Ναυτική Βάση των ΗΠΑ στο Περλ Χάρμπορ.
Ο Harriman ήταν εμφανώς σοκαρισμένος.
Απλώς επανέλαβε τα λόγια: «Οι Ιάπωνες έκαναν επιδρομή στο Περλ Χάρμπορ».

Ο Harriman δεν έπρεπε να ξαφνιαστεί.
Η κυβέρνηση Ρούσβελτ είχε κάνει ουσιαστικά ότι περνούσε από το χέρι της για να ωθήσει την Ιαπωνία να επιτεθεί στις αμερικανικές δυνάμεις στον Ειρηνικό με μια σειρά εχθρικών αποφάσεων που κορυφώθηκαν με το εμπάργκο πετρελαίου των αμερικανών το καλοκαίρι του 1941.

Στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, η Αμερική ήταν τυχερή με το timing και τους συμμάχους.
Αυτή τη φορά είναι διαφορετικά.
Η Αμερική και οι σύμμαχοί της στο ΝΑΤΟ υποστηρίζουν έναν πλήρη πόλεμο κατά της Ρωσίας, την καταστροφή και τη διάλυση της Ρωσικής Ομοσπονδίας, καθώς και την καταστροφή εκατομμυρίων ζωών στη Ρωσία και την Ουκρανία.
Η Αμερική δεν σκέφτεται, και είναι επίσης απροκάλυπτα εχθρική προς την αλήθεια.
Ούτε οι ΗΠΑ ούτε οι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ είναι διατεθειμένοι να πολεμήσουμε με τη Ρωσία, σε περιφερειακό ή παγκόσμιο επίπεδο. Το θέμα είναι ότι αν ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών, οι Αμερικανοί δεν πρέπει να εκπλαγούν.
Η κυβέρνηση Biden έκανε ότι μπορούσε… για να οδηγήσει την κατάσταση στο αδιέξοδο…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης